10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Carpenului, un drum de țară...

Strada Carpenului, un drum de țară…

Strada Carpenului, ca de altfel multe alte străzi din cartierul craiovean Bariera Vâlcii, arată ca un drum de țară desfundat, plin de gropi, bălți, nămol, pe care localnicii circulă cu greu atât cu autoturismele, cât și pe jos. Aici nu s-a pus de ani buni nici măcar o roabă de pietriș, spun localnicii.

Străzile din cartierul Bariera Vâlcii sunt de mai mulți ani motiv de nemulțumire pentru craiovenii care locuiesc în această zonă a orașului. Multe dintre ele arată dezastruos, pline de gropi, nămoale, fără utilități. Locuitorii se plâng, dar autoritățile nu-i iau în seamă. Într-o asemenea stare este și strada Carpenului din Bariera Vâlcii. De ani buni, locuitorii se plâng că își distrug mașinile prin gropile pe care nu ai cum să le ferești, fiindcă sunt la tot pasul. Strada este un drum de pământ pe care cândva s-a pus pietriș. Din cauza ploilor, a lucrărilor de introducere a utilităților, acum drumul este presărat cu hârtoape. Când merg la școală, copiii fac slalom printre bălți. „Veniți să vedeți ce avem noi aici. Vai de noi! Peste tot bălți, peste tot gropi. Este posibil așa ceva?“, striga o femeie care ieșise la intersecția străzii Carpenului cu strada Merișorului.
„Uitați, e bătaie de joc! La alegeri își aduc aminte de noi. Au băgat canalizare și apă și au uitat de noi. Toate străzile sunt așa. Sunt șanțuri pentru că ăștia care lucrează vând pietrișul și pun doar pământ. Acum s-a lăsat. Nu ne ajungeau gropile care erau până acum“, a spus Adrian, localnic din Bariera Vâlcii.

Localnicii spun că își strică mașinile prin gropile de pe stradă
Localnicii spun că își strică mașinile prin gropile de pe stradă

„Ne-am distrus mașinile. Am ajuns să schimbăm periodic roțile. Avem copii, ai nevoie să mergi la un medic și drumul este un dezastru. Nu știm ce să mai facem. Nu bagă măcar o lamă să niveleze. Nu au pus niciodată nimic aici, măcar pietriș, că nu ne mai gândim la asfalt. Chemi un taxi și spune că nu vine din cauza drumului“, s-a plâns un tânăr.
Undeva la capătul străzii, un poștaș împingea cu greu o bicicletă. De la un capăt la altul, strada este un veritabil drum de țară pentru care localnicii spun că plătesc taxe și impozite de oraș.

Pericolul din asfalt

În mijlocul carosabilului capacul unei guri de canal lipsește, iar „craterul“ reprezintă un adevărat pericol pentru șoferii care trec prin zonă (Foto: GdS)
În mijlocul carosabilului capacul unei guri de canal lipsește, iar „craterul“ reprezintă un adevărat pericol pentru șoferii care trec prin zonă (Foto: GdS)

Pe strada Râului, la intersecție cu strada Târgului, nemulțumirile sau, mai bine zis, pericolele sunt altele. Chiar în mijlocul carosabilului capacul unei guri de canal lipsește, iar „craterul“ din stradă reprezintă un adevărat pericol pentru șoferii care trec prin zonă, mai ales pe perioada nopții. Capacul se pare că a fost furat și gura de canal rămasă descoperită nu a fost semnalizătă, nici măcar cum este „moda“ la noi, cu o creangă.
Cetățenii care au observat această situație și ne-au sesizat starea de fapt se întreabă dacă „este nevoie să se producă un accident sau să moară oameni nevinovați ca autoritățile să ia măsuri? Vrem un oraș sigur pentru viitorul copiilor noștri“, spune un craiovean care a trimis un e-mail pe adresa GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS