5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljModernizări din donaţii la Spitalul de Urgenţă din Craiova

Modernizări din donaţii la Spitalul de Urgenţă din Craiova

Spaţiul destinat urgenţei dentare şi ambulatoriului de chirurgie orală şi maxilo-facială din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova a fost modernizat, iar ieri a fost inaugurat. Banii pentru investiții au fost strânși în urma unui bal caritabil organizat de Rotary Craiova Probitas. Peste 12.000 de persoane, dintre care 2.000 de copii, vor beneficia anual de noile condiţii, alături de cei peste 500 de studenţi şi medici rezidenţi care fac practică în fiecare an aici.

Spațiul din cadrul SJU Craiova în care se află ambulatoriul de chirurgie orală şi maxilo-facială, dar și urgența medicinei dentare au fost modernizate după 40 de ani de când aici nu se mai adusese nici o îmbunătățire. Fondurile care au permis transformarea completă a spaţiului au fost strânse în urma unui bal caritabil organizat în noiembrie 2014 de Rotary Craiova Probitas.
„Le mulțumesc celor care au fost alături de noi în acest proiect, Spitalul Județean, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova și consiliul județean. În urmă cu un an, am început împreună un frumos proiect printr-un bal de caritate organizat de Rotary Probitas. În urma acestuia am strâns 28.000 de euro pe care i-am folosit pentru renovarea acestei secții. Este un proiect care se adresează cetățenilor. Trebuie să știm că într-o societate normală este nevoie să și oferim, nu numai să cerem“, a declarat Ilie Victor Florea, președintele Rotary Probitas.

UMF a contribuit cu aparatura performantă

În cadrul aceluiaşi proiect, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova s-a ocupat de achiziționarea unor echipamente de ultimă oră. „Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a fost tot timpul preocupată de modernizarea bazelor clinice și de extinderea acestora. Universitatea s-a ocupat de achiziționarea uniturilor (unitul dentar este un aparat format dintr-un motor electric de șlefuit, la care se adaugă o serie de anexe pentru a putea executa un tratament corect stomatologic – n.r.) necesare. Sunt unituri de ultimă generație și acest proiect aduce beneficii pentru pacienții care ajung aici, dar și pentru studenți și medicii rezidenți“, a spus prof. dr. Veronica Mercuţ, decanul Facultăţii de Medicină Dentară Craiova.
Dr. Adrian Camen, șeful Clinicii de Chirurgie Maxilo-Facială, a fost cel care a urmărit și a contribuit la realizarea lucrărilor. Medicul spune că modernizările făcute ajută la creșterea calității actului medical, mai ales că de patru decenii nu se schimbase nimic.

„Pacienții să aleagă să vină aici în număr tot mai mare“

Investițiile făcute în acest sector medical sunt cu atât mai importante cu cât Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilo-Facială din cadrul SJU este singura de acest fel din Oltenia. Conf. univ. dr. Dan Tarniță, director medical al SJU, încurajează pacienții să aleagă să se trateze aici și nu în altă parte.
„Este o investiție foarte importantă pentru spital pentru că poate să ofere servicii medicale de înaltă calitate compatibile cu cele din UE. Dar contează foarte mult și pentru partea universitară, și pentru viitorii specialiști. Le spun pacienților să aleagă să vină aici în număr tot mai mare pentru că avem condiții foarte bune și totodată pot participa și la formarea viitorilor medici. Îi invităm pe toți cei care pot să vină să investească în spital pentru că investesc în viitorul nostru“, a precizat medicul.
La evenimentul de inaugurare au participat și reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dolj. „Este unica clinică de acest fel din Oltenia. Aici sunt tratate toate cazurile grave. O dotare ca aceasta ușurează munca personalului medical, dar alină și suferința pacientului. CJ nu putea să rămână imun la aceste eforturi și din start suntem parteneri la astfel de inițiative fie că vorbim de asocieri cu ONG-uri, mediul de afaceri sau alte instituții pentru a atrage fonduri pentru acest spital care mult timp a fost neglijat“, a declarat vice­președintele CJ Dolj, Cristinel Iovan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS