12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Târgul Jucăriilor de la Biserica Brândușa continuă duminică

Craiova: Târgul Jucăriilor de la Biserica Brândușa continuă duminică

Târgul Jucăriilor, ediția a VI-a, desfășurat la Biserica „Sfântul Nicolae” – Brândușa duminică, 27 septembrie, continuă în aceasă săptămână, duminică, 4 octombrie, cu o serie de surprize pentru cei mici. Astfel, dacă evenimentul care s-a desfășurat în această perioadă a reunit mulți oameni solidari cu acest proiect filantropic, peste două zile va fi desemnat câștigătorul celui mai frumos desen și mesaj de încurajare lăsat de cei mici pentru copiii internați la Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Craiova. Părintele Gabriel Sorescu, paroh al Bisericii „Sfântul Nicolae” – Brândușa, povestește despre modul în care s-a derulat acțiunea umanitară și despre rezultatele acesteia. „Ne-am bucurat să vedem voluntarii implicându-se cu toată dragostea și să privim cum credincioșii au donat jucării în număr semnificativ. Deşi a plouat, biserica a fost plină de oameni care au vrut să vadă, să admire, să cumpere jucării şi astfel să doneze bani pentru copiii nevoiaşi. S-au adunat fonduri prin care să fie sprijiniți și în acest an copiii de la Secţia de Oncopediatrie. Totodată, au rămas jucării care vor bucura, în perioada imediat următoare, alte sute de copii, ele urmând a fi donate la şcoli şi grădiniţe din Dolj şi Gorj, la comunităţi defavorizate”, a subliniat părintele paroh Gabriel Sorescu.
De asemenea, o parte din aceste jucării vor fi dăruite copiilor suferinzi de la Spitalul de Urgenţă, Secţia Oncopediatrie, cât și beneficiarilor Centrului social pentru copii „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei.
Duminică, 4 octombrie, după săvârșirea Sfintei Liturghii, va fi desemnat câștigătorul celui mai frumos desen și celui mai emoționant mesaj de încurajare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS