10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCine și cum primește ajutor de căldură

Cine și cum primește ajutor de căldură

calorifer1

Craiovenii cu venituri mici vor primi și în acest sezon rece ajutoare bănești pentru încălzirea locuinței. Vor beneficia de sprijin familiile și persoanele singure care își încălzesc locuința cu gaze naturale, energie termică, lemne și combustibili solizi, dar și cu energie electrică.
Subvenţiile vor fi acordate prin Direcția de Asistenţă şi Protecţie Socială din cadrul Primăriei Craiova. „Începând cu 15 octombrie, vom derula activitatea de distribuire a cererilor de acordare a ajutoarelor băneşti pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, energie termică, gaze naturale, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, pentru sezonul rece noiembrie 2015 – martie 2016. Încă lucrăm la stabilirea documentelor, la tipărirea cererilor și a declarațiilor“, a spus Ioana Stoian, directoarea Direcției de Asistenţă şi Protecţie Socială.
Aceasta a mai precizat că în sezonul trecut au beneficiat de ajutor pentru încălzirea locuinței peste 12.000 de craioveni care își încălzesc locuința cu agent termic. Totodată, au fost aprobate solicitările a 109 solicitanți care își încălzesc locuința cu energie electrică, peste 2.000 de solicitări venite de la craiovenii care își încălzesc locuința cu gaze naturale și peste 400 de cereri din partea craiovenilor care se încălzesc cu lemne.

Nu uitați de contul bancar

Craiovenii care intenționează să solicite ajutor bănesc pentru încălzirea locuinței în această iarnă trebuie să știe că, dacă dețin anumite bunuri, sunt excluși din start. Cadrul legal prevede atât bunurile imobile, cât și mobile, dar și conturile bancare care îi scot de la aceste beneficii. Solicitanții nu trebuie să dețină clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu şi a anexelor gospodăreşti; terenuri de împrejmuire a locuinţei şi curtea aferentă şi alte terenuri intravilane care depăşesc 1.000 mp în zona urbană şi 2.000 mp în zona rurală; să nu aibă autoturism sau motocicletă cu o vechime mai mică de zece ani. Intră aici și autoutilitarele, autocamioanele de orice fel cu sau fără remorci, rulotele. Nici tractoare, combine agricole sau moară de cereale nu trebuie să dețină, dacă vor ajutor pentru încălzirea locuinței și lista este mult mai lungă.
Craiovenii nu trebuie să uite nici de depozitele bancare, pentru că mulți dintre ei au fost nevoiți să dea banii înapoi pentru că nu au declarat că au depozite bancare cu valoare de peste 3.000 de lei.

Ajutor în funcție de venit

De ajutorul bănesc pentru încălzirea locuinţei cu energie termică pot beneficia familiile care realizează venituri de până la 786 de lei pe membru şi 1.082 de lei în cazul persoanelor singure. De ajutorul bănesc pentru încălzirea locuinţei cu lemne și energie electrică și gaze naturale pot beneficia familiile şi persoanele singure care realizează venituri de până la 615 lei pe membru de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS