5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi candidaţi pentru şefia ISJ Dolj

Doi candidaţi pentru şefia ISJ Dolj

rof. dr. ing. Constantin Tabacu a cerut explicaţii ministrului educaţiei
rof. dr. ing. Constantin Tabacu a cerut explicaţii ministrului educaţiei

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au stabilit o nouă perioadă de concurs pentru inspectorii şcolari generali ai Inspectoratelor Şcolare Generale care nu deţin această funcţie în urma unui examen. Pe 28 iulie, la sediul Ministerului Educației va avea loc concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general în judeţul Dolj.
În cursa pentru acest fotoliu au rămas doar doi candidaţi. Este vorba despre actualul inspector şcolar general Georgică Florea Bercea şi despre Dumitru Iftimov, directorul Colegiului Naţional „Gheorghe Chiţu“ din Craiova. Cei doi au mai mers împreună la concurs şi pe 12 martie, însă s-au retras din concurs din motive personale. Pentru această funcţie, în judeţul Dolj a mai existat un candidat căruia însă i-a fost respins dosarul. Este vorba de profesorul Constantin Tabacu. „Din primul moment în care mi-am exprimat dorinţa de a-mi depune dosarul pentru a candida la acest concurs, am văzut o reticenţă a celor de la inspectorat. Se pare că nu toţi avem şanse egale. Consider că se urmăreşte favorizarea unui singur candidat. Nu fac parte din nici o clasă politică, voiam să vin cu un suflu nou în învăţământ, să încerc să depolitizez învăţământul românesc. Aveam un plan managerial foarte bine pus la punct. Am 13 ani de experienţă la catedră, sunt absolvent de cinci facultăţi, am urmat master, doctorat, am o calificare de excepţie“, a spus profesor Constantin Tabacu, de la Şcoala Profesională „Constantin Argetoianu“ Argetoaia – Dolj.

Dosar incomplet

După ce dosarul i-a fost respins, Constantin Tabacu a făcut sesizări atât la Gazeta de Sud, cât şi la Ministerul Educaţiei. Reprezentanţii ISJ Dolj susţin însă că dosarul acestui cadru didactic nu a cuprins toate documentele necesare înscrierii la concursul pentru funcţia de inspector şcolar general.
„Există o listă clară a acestor documente valabilă pentru toţi candidaţii pentru această funcţie. În primul rând, profesorul Tabacu nu a ataşat la dosar documentul care să ateste calitatea de membru al corpului naţional de experţi în managementul educaţional. Era practic o cerinţă esenţială. Apoi caracterizarea/recomandarea nu era dată de Consiliul Profesoral aşa cum prevede OMECTS nr. 5.557/2011, art. 4. Şi adeverinţa medicală depusă la dosar era neconformă OMECS nr. 3.177/5.02.2015“, a precizat Janina Vaşcu, inspector şcolar general adjunct la ISJ Dolj. Constantin Tabacu recunoaşte că a urmat un curs de management educaţional, însă, într-adevăr, nu face parte din corpul naţional de experţi, însă consideră că cei din Ministerul Educaţiei ar fi trebuit să ia în calcul diplomele ataşate, faptul că deţine titlul ştiinţific de doctor, că are gradul I didactic şi experienţă la catedră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS