Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj a populat în această săptămână cu 10.000 de peşti apele râului Jiu. În lacul de acumulare de la Târgu Jiu care aparţine Hidroelectrica au fost introduse diferite specii de peşte provenit de la o crescătorie.
„Am achiziţionat puiet de 25.000 de lei pentru a popula barajul de pe Jiu din zona municipiului, având în vedere că lacul a fost golit anul trecut. Sunt peşti din specile crap comun, crap-oglindă, teno, sânger şi, pentru prima dată, plătică“, a declarat Nicolae Tonca, şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj. Tot mai mulţi târgujieni, în baza permisului de pescar, au început în ultimii ani să practice pescuitul în lacurile de acumulare de pe Jiu şi pe bălțile din împrejurimi.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.