5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu mai rămas doar doi candidați în cursa pentru conducerea ISJ Dolj

Au mai rămas doar doi candidați în cursa pentru conducerea ISJ Dolj

În cursa pentru conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dolj au mai rămas doar doi candidați. Concursul va avea loc pe 12 martie la sediul Ministerului Educației.

Trei profesori au fost interesaţi să ocupe această funcţie, înscriindu-se la concurs în perioada 18-23 februarie: Felix Godeanu – profesor de religie la Colegiul Național „Gheorghe Chițu“, Dumitru Iftimov – directorul Colegiului Național „Gheorghe Chițu“ și Georgică Bercea Florea – actualul inspector școlar general al ISJ Dolj. Cei trei aspiranți la funcția de inspector școlar general și-au depus dosarele în perioada menționată la sediul ISJ Dolj, iar pe 23 februarie a fost afișată lista cu candidații la sediul instituției amintite. „Pe 6 martie am primit o adresă: pe prima pagină, ministerul anunța faptul că acest concurs pentru funcția de inspector școlar general pentru ISJ Dolj se va desfășura pe 12 martie, începând cu ora 10.00, la sediul Ministerului Educației. Pe a doua pagină era precizat faptul că sunt respins pentru a participa la concurs. În adresă se menționează astfel: «Având în vedere că validarea rezultatelor examenului de acordare a gradului didactic se realizează conform metodologiei privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar aprobată prin OMECTS nr. 5561/2011, de către direcția de specialitate din cadrul MECS în baza datelor transmise de către centrele de perfecționare până la data de 1 iulie a anului școlar în care s-au desfășurat inspecția școlară și susținerea metodico-științifică prin ordin de ministru și datorită faptului că dumneavoastră nu ați depus la dosar adeverința/certificatul/diploma de acordare a gradului didactic I, vă informăm că dumneavoastră nu puteți participa la susținerea probelor de concurs pentru funcția de inspector școlar general al ISJ Dolj». M-am trezit astfel scos din această competiție“, a menționat Felix Godeanu.

Candidatul Godeanu susține că a fost discriminat

Profesorul Godeanu a declarat că a susținut concursul pentru gradul I didactic în octombrie 2014, urmând ca validarea să fie făcută de Ministerul Educației, prin ordin de ministru, până în septembrie 2015. „Cei de la Universitatea din Craiova mi-au spus că au trimis toate documentele la minister în vederea validării. În plus, în momentul în care am depus dosarul la ISJ, acesta a fost validat inclusiv de jurist. Dacă au considerat că dosarul nu este complet, de ce nu l-au respins?“, a adăugat Godeanu. Aceasta nu este singura nemulțumire a profesorului de la „Gheorghe Chițu“. Odată cu depunerea candidaturii pentru șefia ISJ Dolj, Felix Godeanu şi-a exprimat opțiunea de a candida și pentru postul de inspector şcolar judeţean în Gorj și Mehedinți. „La Inspectoratul Școlar Mehedinți au refuzat să îmi înregistreze cererea pentru înscrierea la concurs, iar cei de la Gorj mi-au motivat că nu am depus dosarul, deși eu am specificat clar în momentul în care am depus dosarul la Dolj că vreau să candidez pentru funcția de inspector școlar general atât în Dolj, cât și în Gorj și Mehedinți. În plus, consider că am fost discriminați din start cei care ne-am înscris în această cursă, vorbesc de cei care nu ocupau deja funcții de conducere, având în vedere că am avut la dispoziție doar două săptămâni pentru elaborarea unei oferte manageriale“, a adăugat Godeanu.
Având în vedere cele precizate, Felix Godeanu susține că a cerut explicații Ministerului Educației.
După examenele inspectorilor şcolari generali, ministrul educaţiei a precizat faptul că vor urma concursuri şi pentru posturile de inspectori şcolari adjuncţi, iar apoi pentru directorii de şcoli, licee şi colegii.
Concursul pentru postul de inspector școlar general se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic, din 2011. Se precizează faptul că poate candida la concurs personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru în corpul naţional de experţi în managementul educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior (cu diplomă de licenţă), este personal didactic titular şi are gradul didactic I sau titlul de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani, nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS