5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean acuzat de tentativă de omor, condamnat definitiv

Craiovean acuzat de tentativă de omor, condamnat definitiv

Un craiovean de 21 de ani, acuzat că a înjunghiat un tânăr de 19 ani într-o toaletă din incinta Electroputere Parc, a fost condamnat definitiv, ieri, printr-o hotărâre a Curții de Apel Craiova.
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în seara de 29 mai 2014, Andrei Budică, de 19 ani, a plecat împreună cu trei amici la Electroputere Parc, unde s-a întâlnit cu Florian Drăguşin, de 21 de ani, care era însoţit de tatăl său şi de încă un bărbat. Anchetatorii au stabilit că, pe fondul unui conflict mai vechi, în toaleta unui restaurant din incinta Electroputere Parc, Budică și Drăgușin s-au luat la bătaie, în urma altercației Budică fiind rănit şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova. Medicii au stabilit că tânărul de 19 ani a suferit leziuni care i-au pus viaţa în pericol, printre care mai multe plăgi provocate cu un cuţit. Florian Drăguşin a fost reţinut de oameni legii, iar pe 30 mai a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Agresorul a susţinut în faţa anchetatorilor că a fost provocat de Budică, care l-ar fi ameninţat cu un cuţit, iar în timpul altercației a reuşit să-i smulgă cuțitul din mână.
Procurorii doljeni au încheiat cercetările în acest dosar la sfârșitul lunii iunie, când au și dispus trimiterea în judecată a lui Florian Drăguşin, care a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de tentativă de omor, port fără drept de cuțit și tulburarea ordinii și liniștii publice. Inculpatul și-a recunoscut faptele pentru a avea parte de o reducere a pedepsei, iar la jumătatea lunii noiembrie a și fost condamnat. Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au găsit vinovat pentru toate cele trei capete de acuzare și l-au condamnat la trei ani și zece luni de închisoare cu executare. În plus, instanța a mai hotărât ca inculpatul să rămână în arest și să achite Spitalului de Urgență Craiova suma de 3.109 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare, dar și suma de 538 de lei drept cheltuieli judiciare. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de către inculpat, iar ieri, pe 25 februarie, Curtea de Apel s-a pronunțat. Instanța a respins ca nefondat apelul lui Florian Drăgușin, care urmează să execute pedeapsa primită la Tribunalul Dolj. Din cei trei ani și zece luni de închisoare se scad cele opt luni în care inculpatul a fost arestat preventiv, de pe 30 mai 2014 și până pe 25 februarie 2015.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS