22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Bărbat arestat pentru evaziune fiscală de 150.000 de lei

Olt: Bărbat arestat pentru evaziune fiscală de 150.000 de lei

Un bărbat din judeţul Olt este cercetat de poliţişti pentru că nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni fictive de aprovizionare cu mărfuri de la mai multe societăţi comerciale, prejudiciul cauzat statului fiind de aproximativ 150.000 lei.

În cursul zilei trecute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au luat măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, împotriva unui bărbat, de 37 ani, din oraşul Potcoava, judeţul Olt. Acesta este bănuit că, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, care avea ca obiect principal de activitate comerţul cu amănuntul în afara magazinelor, standurilor, chioşcurilor şi pieţelor, în perioada 01.07.2009 – 31.12.2013, a înregistrat în contabilitate operaţiuni fictive de aprovizionare cu mărfuri de la mai multe societăţi comerciale, din municipiul Bucureşti. Aceste societăţi comerciale fie nu funcţionează la sediile sociale, nu au depuse declaraţiile fiscale, figurează în bazele de date ca fiind radiate sau inactive (suspendare activitate), fie nu au declarat tranzacţiile la organele fiscale sau nu sunt plătitoare de TVA. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională a bărbatului este de 148.622 lei, reprezentând TVA şi impozit pe venit.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, astăzi s-a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioada de 60 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS