19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlei și parcări, lăsate în așteptare

Alei și parcări, lăsate în așteptare

 Oamenii sunt revoltați din cauză că lucrările de reabilitare a aleilor din cartierul George Enescu au fost întrerupte FOTO: Lucian Anghel
Oamenii sunt revoltați din cauză că lucrările de reabilitare a aleilor din cartierul George Enescu au fost întrerupte
FOTO: Lucian Anghel

Craiovenii din cartierul George Enescu sunt nemulțumiți de faptul că în zonă s-au început lucrări la parcări și alei, dar nu au mai fost finalizate. Șantierul s-a instalat înainte de alegerile prezidențiale şi imediat după acestea nu s-a mai mișcat nimic. Aleile arată ca niște drumuri de țară, iar parcările nu sunt terminate.

Craiovenii care locuiesc în blocurile C1, C2 și C3 din cartierul George Enescu spun că s-au săturat ca lucrările pentru asfaltarea aleilor să fie făcute de mântuială. Zona este acum plină de noroi, iar oamenii se plâng că atunci când plouă nu mai au pe unde să treacă. Înainte să înceapă lucrările, aleea era făcută din dale, dar acestea au fost scoase și în locul lor a fost pus nisip.
Oamenii spun că tot nisipul și noroiul ajung în case. „Tot nisipul îl ducem în casă. În plus, au pus borduri foarte înalte, nu au lăsat scurgere și, dacă plouă mult sau e zăpadă, toată apa stă lângă bloc pentru că nu e făcut nimic să se scurgă. Nu este normal ce se întâmplă!“, a spus Gina Dicu, locatară la parterul blocului C2.
Lucrările în această zonă au fost demarate de firma Delta ACM înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, la începutul lunii octombrie, dar s-a renunțat repede la ele. „Au oprit lucrul luni, după primul tur al alegerilor prezidențiale. Au lucrat joi și vineri, au mai venit o zi după și de atunci le-au lăsat așa. Din 3 noiembrie nu au mai făcut nimic. Au mai lucrat la parcarea din spatele blocurilor, dar nici pe aceea nu au terminat-o. Am mers la asociație și i-am solicitat președintelui să facă o adresă către primărie prin care să ni se dea un răspuns, dar nu știu dacă au făcut ceva pentru că nu am primit încă nici un răspuns“, a adăugat Gina Dicu.

„Când ne-am adresat Primăriei Craiova, ni s-a spus că s-a schimbat președintele“

Atunci când plouă este dezastru, spun oamenii. „Când plouă, mergem până la gleznă prin noroi. Ne-au lăsat cu lucrarea neterminată, fără să nea dea nici o explicație. Trebuia să ia dalele progresiv, pe măsură ce avansau lucrările, nu cum au făcut ei. Peste tot este nisip acum și noroi. Nu putem să intrăm și noi în casă fără să ne murdărim. Când ne-am adresat Primăriei Craiova, ni s-a spus că s-a schimbat președintele și să vină el să ne facă. E mai rău decât la țară. Cei de la Asociația de Proprietari au spus că nu este treaba lor, ci a primăriei“, a spus altă locatară.
Eugen Vlad, alt craiovean care locuiește în zonă, spune că a întrebat muncitorii de ce nu continuă lucrările și i s-a răspuns că au urgență în altă parte. „A rămas totul neterminat. Dalele le-au pus pe aici și se fură ca în codru. O domnișoară din bloc a făcut și ea solicitare către primărie și răspunsul pe care l-a primit a fost că ne au în vedere. În rest, nu știm nimic. Trec pe aici copii, bătrâni se ia nisipul pe ghete și ajunge în casă“, a spus Eugen Vlad

Asociația de proprietari ridică din umeri

Oamenii își varsă nervii la asociația de proprietari, unde au venit să ceară explicații. „Lucrările de renovare a parcărilor și trotuarelor au început la blocurile 46, 47, C1, C2 și C3. Au făcut bordurile trotuarelor și au turnat primul rând de asfalt, au venit și cu al doilea cam după două săptămâni și nu le-au mai terminat. Au dispărut. După alegeri, totul a rămas așa. Nu știm de ce s-au oprit, trebuie să mai facem o adresă. Poate firma a cerut bani și primăria nu i-a dat, nu știu exact ce s-a întâmplat. În prima adresă pe care am făcut-o către primărie ne-au spus că se va face. O să facem din nou solicitare să vedem dacă mai lucrează sau nu“, a spus Vasile Berindea, vicepreședintele Asociației de Proprietari nr. 3 Nicolae Titulescu.
Firma Delta ACM este cea care în cadrul contractului pentru reparația de străzi, alei, trotuare și parcări din municipiul Craiova a început lucrările și le-a lăsat neterminate. Redactorii GdS au încercat să îl contacteze pe reprezentantul firmei Delta ACM, însă acesta nu a răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS