17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSlătinenii vor plăti şi în 2015 aceleaşi taxe ca anul acesta

Slătinenii vor plăti şi în 2015 aceleaşi taxe ca anul acesta

Taxele şi impozitele locale nu se modifică anul viitor la Slatina. Consilieri locali au fost de acord cu propunerea făcută de diriguitorii administraţiei autohtone ca birurile locale să nu fie majorate şi au votat, la ultima şedinţă ordinară din acest an derulată zilele trecute, un proiect de hotărâre în acest sens, anunță adevarul.ro

Reprezentanţii primăriei au explicat că decizia de a menţine taxele şi impozitele locale şi în 2015 la acelaşi plafon ca în acest an se datorează faptului că locuitorii urbei şi-au plătit din timp şi într-un număr foarte mare obligaţiile fiscale către bugetul autohton, iar modificarea lor în sens ascendent ar fi putut afecta acest trend excelent.
Există și o noutate şi aceasta constă în faptul că, de la 1 ianuarie 2015, va fi introdus un nou bir. Din fericire, acesta va fi plătit doar de către o foarte mică parte dintre locuitorii urbei, respectiv de către cei ce vor să vândă autoturisme pe domeniul public. Este vorba despre proprietarii autovehiculelor de diferite gabarite parcate pe raza întregului oraş, pe marginea străzilor, pe trotuare sau în altă parte a domeniului public şi care au amplasate la vedere anunţuri de vânzare. Până acum, municipalitatea nu luase nicio decizie în privinţa proprietarilor-vânzători de asemenea autovehicule puse “în vânzare” prin astfel de metode neconvenţionale – chiar dacă aceştia foloseau domeniul public ocupând inutil un loc de parcare, dar situaţia se va schimba de anul viitor.

Persoanele care vor dori să continue asemenea practici şi anul viitor trebuie să ştie că vor achita o taxă la primărie, taxă ce variază în funcţie de suprafaţa ocupată de autovehiculul pus în vânzare şi numărul de zile în care acesta se va afla “la vânzare”. În caz contrat, ei vor risca să se trezească cu autovehiculele respective „ridicate” de Poliţia Locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS