17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Aproape 300 de poliţişti au patrulat de Crăciun

Mehedinţi: Aproape 300 de poliţişti au patrulat de Crăciun

În ziua de Crăciun, aproape 280 de poliţişti au fost la datorie pentru ca întreaga comunitate să petreacă în condiţii de linişte şi siguranţă. Poliţiştii au intervenit la aproape 45 de solicitări primite din partea cetăţenilor, au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 8.400 de lei şi au constatat 5 infracţiuni.

De Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente cu impact asupra siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

La data de 25 decembrie a.c., ca în fiecare zi a anului, polițiștii mehedințeni au fost la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale şi protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Măsurile adoptate şi efortul poliţiştilor şi-au atins scopul – în ziua de Crăciun, nu s-au înregistrat evenimente deosebite sau cu impact în planul ordinii şi siguranţei publice, iar cetăţenii s-au bucurat în linişte de Sărbătoarea Naşterii Domnului.

În cadrul activităţilor desfăşurate, ieri, poliţiştii au constatat 5 de infracţiuni, dintre care 4 de natură judiciară și 1 la regimul circulaţiei rutiere.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 37 de sancţiuni, în valoare de 8.440 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 120 de lei.

Astfel, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 18 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

Poliţiştii aflaţi în misuni au intervenit la 45 de solicitări ale cetăţenilor, 44 dintre acestea fiind apeluri prin serviciul de urgenţă 112.

Poliţiştii vor fi în continuare la datorie, pregătiţi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale şi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente ce pot afecta liniştea cetăţenilor.

Având în vedere avertizarea meteorologică Cod Galben din perioada 26.12.2014, ora 20.00 – 29.12.2014, ora 23.00, ce vizează fenomene precum ninsori, intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți a dispus suplimentarea efectivelor din structurile operative.

 În acest sens, vor acționa, zilnic, constituiți în echipe mixte și rezerve de intervenție 240 de polițiști cu 150 de mijloace auto, din structurile de ordine publică și rutieră, cu scopul de a asigura și fluidiza traficul rutier, prevenirea evenimentelor rutiere și aplicarea unor masuri de restrictionare a traficului dacă starea vremii impune acest lucru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS