15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Pietonii şi soferii indisciplinaţi au fost sancţionaţi

Dolj: Pietonii şi soferii indisciplinaţi au fost sancţionaţi

În această perioadă poliţiştii rutieri doljeni împreună cu poliţişti din cadrul Secţiilor 1-6 Poliţie Urbană şi Rurală Craiova, au acţionat pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră şi prevenirea accidentelor rutiere ce au loc ca urmare a traversării neregulamentare a stăzii de către pietoni.

În atenţia poliţiştilor au fost şi conducătorii auto, poliţiştii urmărind conştientizarea acestora cu privire la importanţa respectării regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii au fost constatate şi aplicate 178 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 29.000 de lei. Dintre acestea, 64 amenzi au fost aplicate pietonilor care au traversat neregulamentar străzile iar alte 68 au fost aplicate şoferilor care conduceau autovehicule cu viteză nreregulamentară.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile 9 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri au depistat în trafic pe un tânăr de 22 de ani, din Filiaşi, în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului, cu viteza de 99 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 810 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS