16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUnitatea de Primiri Urgențe are constructor

Unitatea de Primiri Urgențe are constructor

Consiliul Județean Dolj a găsit, în urma licitației organizate la sfârșitul lunii iulie, constructorul pentru modernizarea și extinderea UPU a Spitalului de Urgență Craiova. Reprezentanți ai CJ Dolj au explicat că lucrările vor demara atunci când vremea va permite acest lucru, cel mai probabil în februarie-martie. În același timp, autoritatea județeană a mai lansat o licitație pentru proiectarea reparațiilor capitale și extinderea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie.

Consiliul Județean Dolj a desemnat constructorul care se va ocupa de modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Este vorba despre Primaserv SRL din Craiova, care a adjudecat contractul la valoarea de 17.649.272,48 lei fără TVA față de valoarea estimată inițial de CJ Dolj, de 20.863.611 lei fără TVA. Contractul a fost semnat pe 17 decembrie.
Bătaia pentru lucrarea de peste patru milioane de euro s-a dat între cinci asocieri de firme. Este vorba despre SC Metal R Exim Invest SRL – SC Real Design Trust SRL, SC Novara T Impex SRL – SC Athenaeum Construct SA, SC MITLIV EXIM SRL – SC Polystart Impex SRL – SC Concas SA – SC Tehnoplus Medical SRL, SC Primaserv SRL – SC SCADT SA și SC Eldiclau Impex SRL – SC Corporate Management Solutions SRL. Constructorul a fost ales în funcție de prețul cel mai scăzut.

Ce se va face la UPU și când încep lucrările

Unitatea de Primiri Urgențe va trece printr-o schimbare radicală, în sensul că suprafața sa se va mări de aproximativ cinci ori. Dacă acum are 800 de metri pătrați, la finalul proiectului, ea va avea 3.600 de metri pătrați. Clădirea va avea parter, subsol și două etaje, iar la ultimul etaj va fi un bloc operator. În incinta UPU a SCJU Craiova vor exista, printre altele, o sală de curs, secții separate pentru femei însărcinate, copii, persoane care au suferit arsuri, existând, totodată, și un birou pentru poliție. UPU va fi legată de secția ATI și de viitoarea Clinică de Chirurgie Cardiovasculară prin pasarela acesteia. Costurile modernizării și extinderii UPU vor fi suportate integral din bugetul CJ Dolj, la fel ca acelea de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară, care este în construcție. În valoarea contractului pentru noua UPU sunt incluse și dotările (mobilier, aparatură) în valoare de 947.700 de euro, astfel că investiția va fi predată la cheie.
Termenul de execuție pentru modernizarea și extinderea UPU este de 24 de luni, iar construcția ar putea demara în februarie-martie. „Nu vom da de acum ordinul de începere a lucrărilor, fiindcă vremea ar putea să fie înșelătoare. Probabil în februarie-martie se va întâmpla acest lucru. Totul este în funcție de vreme“, au explicat reprezentanți ai CJ Dolj.

Licitație lansată pentru proiectarea Clinicilor de Oncologie și Dermatologie

În paralel, CJ Dolj a mai lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) cererea de ofertă pentru serviciile de proiectare pentru obiectivul de investiții „Reparații capitale și extindere la Clinica de Oncologie și Clinica de Dermatologie – Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova“. Valoarea estimată este de 256.224 de lei, banii provenind tot din fondurile CJ Dolj. Într-o conferință de presă susținută în urmă cu trei luni, reprezentanții CJ Dolj au explicat că se dorește realizarea acestui proiect pe fonduri europene.
În cadrul acestui proiect, conform caietului de sarcini, se vor realiza reabilitarea termică a clădirii, reparații la construcții, lucrări de reparații/înlocuiri la instalațiile interioare existente, montarea de instalații noi, alei pietonale și carosabile (după caz), amenajare peisagistică, iluminat arhitectural și ambiental și un totem luminos. Extinderea se va face prin două corpuri cu parter și patru etaje, dintre care unul are și subsol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS