Acasă Local Dolj CAO despre străzile din Romanești: Și vremea e de vină

CAO despre străzile din Romanești: Și vremea e de vină

-

Compania de Apă Oltenia (CAO) a emis un răspuns la solicitarea GdS de acum o săptămână, privind situația lucrărilor la canalizare în cartierul Romanești, subiect prezentat în ediția de miercuri, 17 decembrie, a Gazetei de Sud („Canalizarea, bătaie de cap pentru locatarii din Romanești“). CAO a precizat că lucrările vor fi întrerupte pe perioada 24 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015 și explică faptul că, din cele 70 de străzi propuse pentru realizarea lucrărilor de canalizare, mai mult de jumătate sunt gata sau în curs de execuție. „Stadiul fizic al contractului de lucrări CL 1 – «Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Municipiul Craiova», cu privire la cartierul Romanești, se prezintă astfel: din totalul de 70 de străzi propuse pentru lucrări de extindere și reabilitare canalizare menajeră au fost finalizate sau sunt în curs de execuție 54 de străzi“, au transmis reprezentanții CAO.
Aceștia au explicat că „aducerea la starea inițială a străzilor afectate de lucrări se efectuează imediat după finalizarea lucrărilor în funcție de condițiile meteo“ și că „modernizarea prin asfaltare a străzilor nu face obiectul contractului de lucrări CL1“. „Ca la orice lucrări de construcții, există impedimente cauzate de vreme, acesta fiind unul dintre motivele pentru prelungirea prin act adițional a perioadei de execuție“, se mai arată în răspuns. Reamintim că termenul inițial de finalizare a lucrărilor era de doi ani, acestea trebuind să ia sfârșit la 31 octombrie, însă a fost prelungit prin act adițional cu 175 de zile calendaristice.

ȘTIRI VIDEO GdS

Şoferul care a ucis cinci persoane, fără drept de circulaţie

Judecătorii au repins prelungirea dreptului la circulaţie în cazul unui şofer de tir, implicat în accidentul mortal din aprilie 2017, în urma căruia a pierit o familie întreagă. În acelaşi accident şi-a pierdut viaţa şi craioveanul Mihai Bobocică, antrenor emerit de tenis de masă.