Acasă Local Gorj Gorj: Sindicatele se opun concedierilor de la UMC Berbeşti

Gorj: Sindicatele se opun concedierilor de la UMC Berbeşti

-

Liderii de sindicat din cadrul Federaţiei Naţionale Mine Energie(FNME) se opun posibilelor disponibilizări ce ar putea avea loc, la începutul anului viitor, la Unitatea Minieră de Cariere Berbeşti, Vâlcea. Vicepreşedintele FNME, Dumitru Pârvulescu, a declarat că organizaţia pe care o reprezintă va solicita conducerii Complexului Energetic Oltenia(CEO) aplicarea unor măsuri de protecţie socială. De precizat că şefii CEO au comunicat Consiliului Judeţean Vâlcea că UMC Berbeşti-Alunu nu mai are finanţare asigurată decât pentru o lună de zile şi că din luna ianuarie 2015 va fi pus în aplicare un plan de disponibilizare a celor 2.000 de angajaţi. „Este adevărat, am primit o scrisoare de la CE Oltenia, Unitatea Minieră de Carieră Berbeşti mai are finanţare doar pentru prima lună a anului viitor. Există un plan de concediere colectivă pentru 2000 de salariaţi dintre care 1000 sunt de la Berbeşti. Avem la dispoziţie puţin mai mult de o lună pentru a realiza transferul UMC Berbeşti la CET Govora şi formarea CE Vâlcea. Dacă tot tergiversăm această numire de preşedinte interimar la Consiliului Judeţean cine se poate ocupa direct de această problemă? Gândiţi-vă la aceşti oameni, sunt vâlceni de-ai noştri, nu trebuie să-i lăsăm de izbelişte”, a spus Dumitru Perşu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, citat de presa locală.
Complexul Energetic Oltenia încearcă de mai multe luni să externalizeze activitatea minieră din Vâlcea. Aceasta ar urma să fie preluată de CET Govora, unul din datornicii CEO.

ȘTIRI VIDEO GdS

România U15 se duelează cu Cipru în ultimele jocuri ale anului

Naţionala României U15 va disputa în perioada 19-21 noiembrie două jocuri amicale în compania selecționatei Ciprului, la Centrul Național de Fotbal Buftea....

Șase transfugi intoxicaţi cu fum, găsiţi pe o navă în Portul Constanța

Șase transfugi au fost evacuați, duminică noapte, de pe o navă aflată în Portul Constanța, după ce s-au intoxicat cu fum. Incidentul s-a petrecut după ce aceştia au aprins o saltea dintr-o cabină.