Drumarii duc dorul utilajelor
Drumarii duc dorul utilajelor
Drumarii duc dorul utilajelor

Direcţia de Drumuri şi Poduri Craiova organizează astăzi o nouă licitaţie pentru achiziţia de utilaje necesare deszăpezirii pentru Secţia de Drumuri Naţionale din judeţul Gorj. Dacă se va reuşi achiziţia utilajelor necesare deszăpezirii drumurilor naţionale din Gorj, luni este programată să aibă loc şi ultima licitaţie pentru închirierea de utilaje necesare bazelor de la Târgu Jiu, Baia de Aramă şi Bâlteni. Potrivit lui Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, în urma rezilierii contractului cu firma Coremi Inter Rovinari, a fost necesară organizarea de noi licitaţii la care au fost invitate firme de profil. Dat fiind faptul că majoritatea societăţilor au contracte de deszăpezire cu alte secţii, este greu de găsit utilajele necesare pentru judeţul Gorj. Conform aceleiaşi surse pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din Gorj este nevoie în total de 36-37 de utilaje, însă nu toate sunt acum la dispoziţia Secţiei din Târgu Jiu.

Cu gândul la o iarnă blândă

Ion Tudor a mai declarat că speră să fie obţinute toate utilajele necesare pentru a nu fi probleme. Acesta a garantat că Secţia de la Târgu Jiu se va organiza în aşa fel încât să nu existe drumuri blocate în cazul unor ninsori abundente: „S-a luat măsura de a se face achiziţia pe loturi. Mâine (astăzi-n.r.) se vor depune ofertele, sperăm să mai cuprindem o parte din aceste baze care se vor adjudeca una, două sau trei baze. Mai rămân trei baze. Avem ordin de la domnul Neaga să se intervină cu utilaje şi de la alte secţii din ţară, dacă este cazul. Dacă s-a reziliat acel contract, nu înseamnă că nu putem face deszăpezirea. Nu se va permite nici o abatere de la modul privind efectuarea deszăpezirii. Pe toate sectoarele de drum a fost montată semnalizarea specifică sezonului rece, se va urca la Rânca în siguranţă, se va circula în judeţ în siguranţă, chiar dacă uneori va fi nevoie de eforturi mult mai mari din partea celor de pe drum. În condiţii deosebite ne pot ajuta cei de la secţiile vecine: din Mehedinţi cu patru unimoguri şi trei ATB-uri, Slatina – trei unimoguri, Vâlcea – două ATB-uri, Craiova – două ATB-uri şi noi avem 11 utilaje: patru unimoguri, trei încărcătoare, două ATB-uri şi două autofreze cu care am intervenit deja la Rânca. Au fost până acum două viscole la Rânca. Pe sezon sunt cam patru, deci mai avem două şi scăpăm. Mulţumim lui Dumnezeu şi colegilor de la Drumuri, pentru cum a mers treaba până acum“, a declarat Ion Tudor, cu speranţa că va avea parte de un sezon de iarnă mai blând, în cazul în care nu se va reuşi achiziţia tuturor utilajelor necesare. Contractul încheiat cu firma Coremi Inter a fost reziliat pe 21 noiembrie, întrucât societatea nu a respectat condiţiile impuse de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Dacă primul contract avea o valoare de 8,3 milioane de lei şi era pe 20 de luni, licitaţiile de acum vizează un buget pentru deszăpezire de cinci milioane de lei doar pentru actualul sezon.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.