13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Program artistic prezentat de copiii de la Centrul social "Sfântul Nicolae"

Dolj: Program artistic prezentat de copiii de la Centrul social „Sfântul Nicolae”

Copiii de la Centrul social „Sfântul Nicolae” din Filiași al Asociației Vasiliada au pregătit un program artistic de poezii și colinde, pe care l-au susținut în această săptămână, cu prilejul Sărbătorilor de iarnă. Ieri, beneficiarii Centrului au prezentat un recital pe scena Casei de Cultură din Filiași, spectacol în cadrul căruia au recitat poezii ce vestesc Nașterea Domnului și au cântat colinde acompaniate la chitară. Copiilor le-au fost alături părinți, profesori și voluntarii Centrului, precum şi elevi ai liceului „Dimitrie Filișanu”. Nu a lipsit nici Moș Crăciun, care a fost primit cu aplauze pe melodia „Moș Crăciun cu plete dalbe” şi care le-a dăruit copiilor cadouri constând în dulciuri, rechizite și jucării.

La recital au mai participat prietenii din cadrul Casei de Cultură, care, îmbrăcați în costum tradițional, au încântat publicul din sală. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate decorațiuni hand-made realizate de beneficiari, cu ajutorul voluntarilor.

Tradiţia colindelor se menţine

Tot în această săptămână, conform obiceiurilor de iarnă, beneficiarii Centrului social „Sfântul Nicolae” au mers la colindat. Aceștia au prezentat un colaj de colinde românești la sediul Consiliului Local al orașului Filiași, la Școala cu clasele I-VIII Filiași și la sediul altor firme partenere. Deoarece gazdele au fost încântate de prezența și căldura colindătorilor, au împărțit dulciuri, fructe și hăinuțe. „Cadourile au fost primite cu entuziasm de copiii care vor aștepta acum Crăciunul cu mai multă bucurie. Aceste activități îi ajută pe copiii centrului nostru să conștientizeze mai bine semnificația Crăciunului, și anume Nașterea Domnului, și bucuria de a fi înconjurați de cei dragi”, a subliniat Alexandra Vopsitoru, coordonator al Centrului social „Sfântul Nicolae” din Filiași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS