Acasă Local Dolj Tradiţia de Ignat se păstrează

Tradiţia de Ignat se păstrează

-

În mai multe sate doljene, oamenii se pregătesc de Crăciun și, cum Ignatul bate la uşă, au început desigur cu sacrificatul porcilor. Trebuie însă să știi cum să-l tai, cum să-l pârlești ca să iasă șoriciul bun și șunculița gustoasă. Cei care dau o mână de-ajutor sunt serviți cu un rachiu fiert și invitați mai apoi la pomana porcului. Foarte important este că,  înainte de a se consuma carnea, să fie făcută analiza pentru trichineloză.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.