Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat în această dimineaţă, în municipiul Slatina, un exercițiu de simulare a unui incendiu la Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”. Exercițiul a fost organizat și desfășurat de Detașamentul de Pompieri Slatina.

Potrivit scenariului, în timpul unui spectacol organizat în amfiteatrul liceului s-a produs un scurtcircuit la instalația de sonorizare și a izbucnit un incendiu care a cuprins scena sălii. Două persoane au fost intoxicate cu fum în urma incendiului, iar Detașamentul de Pompieri Slatina a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Principalele obiective ale exercițiului au fost antrenarea forțele participante, pregătirea elevilor și personalului de la locul de muncă pentru cunoașterea procedurilor de urmat în cazul producerii unui incendiu, precum şi verificarea stării căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție într-o astfel de situaţie.

Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.