16.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Trei ani și jumătate de închisoare pentru că a încercat să vândă...

Trei ani și jumătate de închisoare pentru că a încercat să vândă heroină

-

Unul din cei trei tineri prinși în flagrant, în seara zilei de 22 septembrie, de ofițerii de la Combaterea Criminalității Organizate, în timp ce încercau să vândă 900 g de heroină unui polițist sub acoperire, și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare.
Potrivit anchetatorilor, pe 22 septembrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Mehedinți au dispus începerea urmării penale față de Daniel Ion Neacșu, de 23 de ani, din comuna Leu, student la Facultatea de Teologie, Alexandru Logofătu, de 20 de ani, și Marinel Mandă, de 23 de ani, ambii din Craiova, acuzați de comiterea infracțiunii de deținere și vânzare de droguri de mare risc.
Cei trei tineri au fost reținuți în aceeași zi, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant organizate de procurori și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate din Mehedinți și Craiova, sprijiniți de ofițerii SRI. Tinerii erau supra­vegheați de mai mult timp de anchetatori, iar pe 21 septembrie, un polițist sub acoperire a reușit să cumpere de la ei o doză de trei grame de heroină, apoi a negociat vânzarea unei cantități mult mai mari de droguri. Tranzacția urma să se facă luni seară, în parcarea unui hipermarket din Craiova, ocazie cu care suspecții au și fost prinși în flagrant.
„Față de cei trei inculpați există suspiciunea rezonabilă că, pe 22 septembrie, au pus în vânzare 901 grame de heroină contra sumei de 40.000 de lei, după ce cu o zi înainte vânduseră acelorași cumpărători o doză de trei grame de heroină“, au precizat anchetatorii. În urma anchetei s-a stabilit că drogurile au fost aduse din străinătate de suspecți și urma să ajungă pe piața stupefiantelor din Oltenia.
După acțiunea de prindere în flagrant, oamenii legii au descins la locuințele suspecților, iar acasă la Alexandru Logofătu au mai găsit și ridicat încă 60 de grame de heroină.
Cei trei inculpați au fost trimiși în judecată pe 17 octombrie, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Mehedinți. La sfârșitul lunii noiembrie, Logofătu și-a recunoscut faptele pentru a scăpa cu o pedeapsă mai mică și a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru punerea în vânzare de droguri de mare risc, în formă continuată. Instanța a dispus ca ceilalți doi inculpați, Marinel Mandă și Daniel Ion Neacșu, să fie judecați în continuare într-un dosar separat.
Sentința Tribunalului Mehedinți a fost atacată cu apel de Alexandru Logofătu, iar dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova la sfârșitul săptămânii trecute. Apelul urmează să fie judecat pe 20 ianuarie.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.