Acasă Local Dolj Elevii Colegiului „Carol I“ au fost Moș Crăciun pentru persoanele fără...

Elevii Colegiului „Carol I“ au fost Moș Crăciun pentru persoanele fără adăpost

-

Elevii Colegiului Națio­nal „Carol I“ din Craiova au făcut ieri primele daruri de Sărbători, în urma campaniei „Dăruiește Crăciunul“, inițiată de Asociația „Vasiliada“. Cadourile, ce au constat în alimente și articole de îmbrăcăminte, au fost acordate în acest an Centrului pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile“ din Craiova, unde se află 53 de persoane, printre care și nouă copii cu vârste cuprinse între șase luni și 17 ani.
„Este prima dată când persoanele fără adăpost primesc cadouri de Sărbători. Mulțumim pe această cale conducerii colegiului și elevilor care s-au mobilizat exemplar în campania de strângere de alimente. Gestul este binevenit, mai ales în această perioadă, datorită faptului că a crescut numărul solicitărilor de cazare și sprijin pentru semenii noștri. În prezent, avem 53 de persoane, din care 16 femei, nouă copii și restul bărbați“, a precizat Sorin Pârvănescu, diacon coordonator al Centrului pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile“ din Craiova. Elevii Colegiului Național „Carol I“ din Bănie nu sunt la prima inițiativă de acest gen. „De trei ani derulăm campanii pentru a oferi mici bucurii de Sărbători persoanelor cărora soarta nu le-a hărăzit o viață bună. În acest an, ne-am gândit să le facem o bucurie celor fără adăpost. S-au strâns 5.000 de lei, bani din care s-au cumpărat alimente și haine. Pentru copii s-au acordat cadouri personalizate“, a declarat Luminița Torwachter, directoarea Colegiului Național „Carol I“ din Craiova. Pe lângă cadouri, copiii au pregătit și un program artistic de colinde.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
A absolvit Facultatea de Istorie Filosofie şi Geografie din Universitatea din Craiova, specializarea Istorie/Spaniolă şi lucrează în presa scrisă din 2008.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.