Acasă Local Dolj Au apărut primii brazi în Piața Mare

Au apărut primii brazi în Piața Mare

-

În Piața Centrală există opt comercianți de brazi. Aceștia vând pomii de Crăciun cu prețuri care pornesc de la 60 de lei și ajung și la 400 de lei, în funcție de dimensiune.  - FOTO: Lucian Anghel
În Piața Centrală există opt comercianți de brazi. Aceștia vând pomii de Crăciun cu prețuri care pornesc de la 60 de lei și ajung și la 400 de lei, în funcție de dimensiune. – FOTO: Lucian Anghel

Primii brazi au început să fie aduși joi în Piața Mare din Craiova, din țări precum Danemarca și Germania, dar și de pe teritoriul României, din Cluj. Prețurile variază în funcție de proveniență. Astfel, pentru cei din țară, prețurile pleacă de la 60 de lei, iar pentru cei din afara României, prețurile sunt cuprinse între 100 și 400 de lei, în funcție de mărime. Comercianții nu au înregistrat până acum vânzări foarte mari, fiind primele zile, însă sunt încrezători și spun că vor mai lăsa din preț, dacă este cazul, în apropierea Crăciunului. În ceea ce privește crenguțele de brad, prețurile acestora pornesc de la 1-2 lei bucata.
În momentul de față, există opt comercianți de brazi în Piața Centrală din Bănie, iar ceilalți doritori sunt așteptați să depună solicitări la SC Piețe și Târguri. Pentru celelalte piețe din municipiul Craiova nu există încă solicitări în vederea închrierii de spațiu pentru vânzarea de brazi.

Anca UNGURENUŞ
Anca UNGURENUŞ
A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.