17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBătaie pe locurile de muncă din străinătate

Bătaie pe locurile de muncă din străinătate

Gorjenii s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă în afara ţării
Gorjenii s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă în afara ţării

Sute de gorjeni, şi nu numai, au fost prezenţi ieri la sediul Muzeului Judeţean Gorj din Târgu Jiu pentru a participa la o selecţie de recrutare de personal, organizată de o firmă din Sibiu.
La Muzeu au venit peste 400 de persoane, cu speranţa că vor fi selectate pentru un loc de muncă în afara ţării. Societatea din Sibiu intermediază angajări pentru firme din afara ţării, în domenii precum agricultură, turism, construcţii sau industrie. Alexandra Ivan, reprezentanta firmei de recrutare de personal, a declarat că salariile oferite sunt între 1.200 şi 1.500 de euro.
„Suntem o firmă din Sibiu de recrutare de personal. O să prezentăm toate locurile de muncă disponibile în special după sărbătorile de iarnă. Avem oameni plecați la muncă în Germania și vor veni după sărbători. Avem foarte multe locuri de muncă în construcții – pentru ingineri, electricieni și alte meserii – în agricultură, gastronomie și fabrici. Pe lista mea se aflau 200 de persoane care m-au contactat, dar au venit mult mai multe. Nu m-au sunat și nu am știut de prezența lor. Percepem o taxă de intrare de zece lei, pentru că trebuie să achităm chiria sălii și alte cheltuieli. Oamenii vor primi bonuri fiscale. Nu este o selecție. Se va prezenta un loc de muncă și dacă sunt interesați să lucreze vor urma pașii care trebuie parcurși în vederea întocmirii dosarului. De exemplu, acum avem 50 de locuri disponibile într-o fabrică și 50 în agricultură. Cel mai devreme vor pleca pe 5 ianuarie. Salariile sunt cuprinse între 1.200 și 1.500 de euro, iar cazarea va fi asigurată de firma angajatoare“, a declarat Alexandra Ivan. Unul dintre participanţii la selecţie, Sorin Dobrescu, de 48 de ani, a declarat că este şomer şi speră să se angajeze în afara ţării. „Este prima dată când particip la o acțiune de acest fel. Am lucrat ca lăcătuș-mecanic la societatea Marsat, dar am intrat în șomaj. Poate îmi voi găsi ceva“, a precizat bărbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS