13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞoferii craioveni pot testa un simulator de accident, în cadrul unei campanii de prevenire a evenimentelor rutiere

Şoferii craioveni pot testa un simulator de accident, în cadrul unei campanii de prevenire a evenimentelor rutiere

Cea de-a doua ediţie a campaniei naţionale „Condu prudent! Alege viaţa!”, organizată împreună cu reprezentanţii Rotaract Club Craiova, a fost lansată astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Campania include acţiuni ample de conştientizare şi prevenire a evenimentelor rutiere, în condiţiile în care, în urma analizelor făcute de poliţiştii de la Rutieră s-a constatat faptul că producerea accidentelor rutiere reprezintă o problemă de actualitate.

Municipiul Craiova se alătură astăzi şi mâine marilor oraşe care se implică în această campanie desfăşurată sub motto-ul „Centura de siguranță salvează vieți”, care subliniază şi obiectivul formulat de organizatori. Aceştia şi-au propus să sensibilizeze atât şoferii, cât şi pasagerii sau alţi participanţi la trafic cu privire la importanţa şi rolul purtării centurii de siguranţă. În cadrul campaniei, astăzi, în intervalul orar 12:00 – 16.00, pe strada Henry Ford din Craiova a fost montat un simulator de accident rutier. Şoferii opriţi în trafic de către poliţiştii de la Rutieră au fost rugaţi să experimenteze acest sistem, prin care este simulat un impact la aproximativ 20 km/h, în schimbul sancţiunii contravenţionale prevăzute pentru încălcarea prevederilor legale, respectiv de încălcare a obligaţiei de a purta centura de siguranţă. Mâine simulatorul de accidente va fi montat în centrul oraşului, în Piaţa „Mihai Viteazul”, unde persoanele doritoare vor putea să-l testeze în intervalul orar 12:00 – 16:00.

Prin aceste activităţi care vin în susţinerea campaniei permanente a Poliţiei Rutiere la nivel naţional “Alege Viaţa!”, IPJ Dolj şi Rotaract Club Craiova doresc să scoată în evidenţă importanţa purtării centurii de siguranţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS