Femeia va fi judecată în stare de arest preventiv
Femeia va fi judecată în stare de arest preventiv
Femeia va fi judecată în stare de arest preventiv

O femeie de 33 de ani, din comuna gorjeană Godineşti, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Constanţa Mutu, care este căsătorită cu Andrei Mutu din anul 2009, şi-a înjunghiat soţul în seara de 13 noiembrie. „În jurul orei 22.00, în timp ce se aflau singuri în locuinţa din comuna Godineşti, sat Pârâu de Vale, pe fondul unui conflict conjugal, l-a lovit pe acesta puternic cu un cuţit cu lama de 13 centimetri în zona toracelui. Inculpata a aplicat lovitura fără ca persoana vătămată să aibă asupra sa vreun obiect care să justifice reacţia de extremă violenţă a acesteia. De asemenea, examinarea medico-legală a inculpatei arată că în cursul conflictului conjugal aceasta nu a suferit leziuni vizibile“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Conform anchetatorilor, după comiterea faptei, Constanţa Mutu a aruncat cuţitul în cameră, după care şi-a abandonat soţul, deşi acesta sângera abundent. „Inculpata a stat ascunsă mai multe ore până la momentul depistării sale de către organele de poliţie. Mutu Constanţa a fost reţinută preventiv pe o perioadă de 24 de ore în baza ordonanţei de reţinere din 14 noiembrie 2014, emisă de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, şi ulterior a fost arestată preventiv prin hotărârea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj, la solicitarea Parchetului. Rechizitoriul împreună cu dosarul de urmărire penală a fost înaintat judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Gorj“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătoarea de cuvânt a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.