21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBani pentru plata arieratelor la primării

Bani pentru plata arieratelor la primării

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Primăriile din Gorj care au arierate vor beneficia de fonduri pentru plata datoriilor. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Gorj, în urma rectificării bugetare, guvernul a alocat pentru judeţul Gorj peste 15 milioane de lei pentru plata arieratelor, respectiv restante mai mari de 90 de zile, și 2,56 milioane de lei pentru primăriile care au avut împrumuturi. „Aceste arierare sunt evidenţiate la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj şi au fost preluate automat în hotărârea de guvern. Aşadar, este vorba de suma de 15 milioane de lei pentru stingerea arieratelor 2,56 milioane pentru localităţile care au avut împrumuturi şi trebuie să le achite. Banii vor intra în conturile primăriilor cu probleme şi astfel se va reuşi pe final evitarea unor situaţii de blocaj, din cauza sumelor acumulate din arietate şi alte tipuri de restanţe. E bine că nu trecem în anul următor cu arietate la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale locale“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Bani şi pentru Primăria Târgu Jiu

O sumă importantă de bani va ajunge şi la Primăria Târgu Jiu, unde mai multe lucrări au întârziat, din cauza lipsei de finanţare. Este şi cazul pieţei acoperite din zona centrală a municipiului. Piaţa agroalimentară acoperită este destinată comercianţilor din Piaţa Centrală şi va asigura condiţii optime de comercializare a legumelor şi fructelor pentru ca acestea să nu mai fie afectate fie din cauza gerului, pe timp de iarnă, fie a căldurii excesive, pe timp de vară.
„Primăria Târgu Jiu a solicitat suma de 1,5 milioane de lei pentru plata arieratelor. Suma primită este de 1,37 de milioane de lei. Sperăm să primim şi diferenţa de bani necesară plăţii arieratelor, astfel încât să nu existe probleme. Cea mai mare parte a sumelor sunt destinate finalizării lucrărilor la piaţa agroalimentară acoperită, situată în Piaţa Centrală. Sperăm să fie finalizată lucrarea până în luna ianuarie sau februarie. Mai avem nevoie de bani pentru anumite tipuri de lucrări la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului“, a declarat Lavinia Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS