Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia(CEO) au început acţiunile privind negocierea contractului colectiv de muncă. Potrivit liderilor de sindicat din cadrul Sindicatului Mine Energie Oltenia, negocierile pentru semnarea noului contract colectiv de muncă al angajaților din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor demara, cel mai devreme, pe data de 19 decembrie. În cazul în care sindicaliștii nu vor fi chemați la negocieri de administrație până la data de 5 ianuarie 2014, atunci liderii de sindicat vor demara ei procedurile pentru o întrevedere. Actualul contract colectiv de muncă expiră la începutul anului 2015 şi sunt necesare negocieri pentru un nou contract colectiv de muncă. Sindicaliştii au în vedere o serie de teme în cadrul discuţiilor, respectiv indexarea salarială, menţinerea locurilor de muncă, politica de disponibilizări şi altele.

Încasează prima de Crăciun înainte de vacanţă

Cel mai probabil, la negocieri vor participa reprezentanţi ai celor patru federaţii care au semnat şi actualul contract colectiv de muncă, precum şi delegaţi din partea angajaţilor nesindicalizaţi. Sindicatele din cadrul Complexului Energetic Oltenia încearcă de peste un an de zile să se constituie într-o organizaţie majoritară, care să numere peste 9.000 de salariaţi, însă fără succes. În ciuda faptului că la actualul contract colectiv de muncă nu a mai fost negociat un act adiţional, deşi era prevăzut, minerii şi energeticienii vor primi de Cărciun o primă în valoare de 700 de lei. Jumătate din primă va fi acordată în bani, jumătate în tichete-cadou. De asemenea, în această săptămână, pentru fiecare copil minor, salariaţii vor primi o indemnizaţie de Moş Nicolae, în valoare de o sută de lei. De amintit că minerii şi energeticienii care activează în cele 12 unităţi miniere de carieră, respectiv la cele patru termocentrale de la Craiova, Işalniţa, Turceni şi Rovinari se vor afla într-o mini-vacanţă în perioada 19 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015.


Editor: Anca Dumitraşcu

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.