Angajaţii Edilitara Public au fost primii care au ieşit la deszăpezit

Primele ninsori consistente au determinat autorităţile din Târgu Jiu să înceapă activităţile de deszăpezire a străzilor din municipiu.

Firma care asigură deszăpezirea în acest an, SC Edilitara Public SA, deţinută de Consiliul Local, a scos în stradă câteva zeci de salariaţi. Peste 200 de salariaţi sunt disponibili pentru a participa la acţiunile de curăţare a străzilor. Prima zonă vizată a fost cea pietonală din centrul oraşului tranzitată zilnic de mii de cetăţeni. Au existat însă mai multe cariere unde sistemul de canalizare nu a făcut faţă şi apa a mers la vale pe străzi, spre nemulţumirea participanţilor la trafic. Potrivit Laviniei Truşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu în noaptea de luni spre marţi a fost folosită cantitatea de 300 de tone de material antiderapant, iar pe străzile din municipiu au acţionat o parte din utilajele Edilitara Public. Pentru acest sezon de iarnă Edilitara are la dispoziţie 18 utilaje de deszăpezire din care jumătate au fos închiriate. Pentru zona centrală şi pentru trotoare sunt folosite două ATV-uri dotate cu lamă.


Editor: Anca Dumitraşcu

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.