10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMinora care și-a împușcat bunica, asistată timp de patru luni

Minora care și-a împușcat bunica, asistată timp de patru luni

Judecătoria Craiova a hotărât ca minora din comuna doljeană Bucovăţ, care, la începutul lunii ianuarie, și-a împuşcat mortal bunica, cu arma de vânătoare a prietenului său, să fie asistată pe o perioadă de patru luni de Serviciul de Probațiune.
În noaptea de 11 spre 12 ianuarie, anul acesta, poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj erau anunţaţi, prin 112, despre faptul că o femeie de 64 de ani, din comuna doljeană Bucovăţ, satul Sărbătoarea, a murit după ce a fost împuşcată. La adresa indicată a fost trimisă o echipă de cercetare care a stabilit că, în seara zilei de 11 ianuarie, Iuliana G., de 16 ani, şi prietenul ei, Daniel Pencu, de 22 de ani, au mers în vizită la familia adolescentei, care locuieşte în satul Sărbătoarea. Tânărul avea la el o armă de vânătoare, cu care a intrat în casă şi pe care a lăsat-o într-o cameră a locuinţei, după ușă. Procurorii au mai stabilit că, atunci când Daniel Pencu şi tatăl Iulianei au ieşit în curte, fata de 16 ani a luat arma, care se pare că nu era asigurată şi avea glonţ pe ţeavă, şi a împuşcat-o pe bunica sa, Ioana Goangă, de 64 de ani. Alicele au lovit-o pe femeie în zona cervicală şi i-au secţionat coloana. La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă, însă medicii nu au putut face nimic pentru femeia de 64 de ani, care a murit pe loc. Ulterior, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au stabilit că Pencu este deţinător legal al puştii de vânătoare, care a fost ridicată pentru efectuarea unei expertize balistice. Bărbatul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii regimului armelor şi muniţiilor. La sfârșitul lunii aprilie, minora de 16 ani a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova.
Magistrații de la Judecătoria Craiova au hotărât ca minora să fie asistată zilnic pe o perioadă de patru luni de un consilier din cadrul Serviciului de Probațiune Dolj.
Potrivit legii, împotriva minorilor între 14 și 18 ani care comit o infracțiune se poate lua o măsură educativă neprivativă de libertate, cum ar fi stagiul de formare civică, supravegherea, consemnarea la sfârșit de săptămâna ori asistarea zilnică. Asistarea zilnică, cum este și cazul fetei de 16 ani, constă în obligația minorului de a respecta un program stabilit de Serviciul de probațiune, care conține orarul și condițiile de desfășurare a activităților.
Minorii pot fi internați într-un centru educativ sau de detenție atunci când au mai săvârșit o infracțiune sau când pedeapsa pentru infracțiunea comisă este mai mare de șapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS