Ce infracţiuni la regimul rutier s-au mai comis în Dolj
Ce infracţiuni la regimul rutier s-au mai comis în Dolj

În ultimele 24 de ore poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.  În cursul zilei de 03.11.2014, poliţiştii au controlat 243 autovehicule și au legitimat un număr de 257 persoane, constatând 239 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în valoare de 41.720 lei.
Au fost sancţionaţi 21 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 40 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 3 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 11 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 10 permise de conducere, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și au fost constatate 4 infracțiuni la regimul rutier.