Acasă Local Dolj Dolj: Doi cetăţeni sirieni depistaţi la PTF Calafat cu documente italieneşti false...

Dolj: Doi cetăţeni sirieni depistaţi la PTF Calafat cu documente italieneşti false

-

Poliţiştii de frontieră din Calafat au depistat doi cetăţeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară folosindu-se de cărţi de identitate italieneşti false pentru care au plătit 1.000 de euro.

La Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Volkswagen, cetăţeanul german Schalimon O., de 49 de ani. Împreună cu acesta mai călătoreau două persoane de sex masculin care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate italieneşti.
Poliţiştii de frontieră doljeni au constatat că cele două cărţi de identitate italieneşti corespund din punct de vedere al formei, dar celelalte elemente de siguranţă, respectiv ştampila şi timbrul sec de pe fotografie, au fost aplicate în fals.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţenii sirieni George G. şi Isam I., de 27, respectiv de 44 de ani.
Bărbaţii au declarat că au cumpărat cărţile de identitate false de la un cetăţean ale cărui date de identitate nu le cunosc, contra sumei de 500 euro fiecare.
Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbaţilor, iar conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză, documentele şi autoturismul au fost predat autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ȘTIRI VIDEO GdS

Grav accident rutier la Iancu Jianu, cu trei victime

Un grav accident rutier s-a petrecut, în această după-amiază, pe Drumul Județean 643, în localitatea Iancu Jianu. Două autoturisme, în care se...

AUDIO / Gemenii olimpici, la Radio Sud

Mihai şi Adrian Anghel, gemenii olimpici, de la Liceul de Arte "Marin Sorescu" din Craiova povestesc în cadrul emisiunii "Teză la radio", de la Radio Sud despre cum a fost la prezentarea de modă, organizată la Cluj-Napoca.