18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: "Aurul verde" protejat de oamenii legii

Dolj: „Aurul verde” protejat de oamenii legii

Peste 150 poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, jandarmi din cadrul GJmb Craiova şi IJJ Dolj, cu sprijinul Direcţiei Silvice Dolj, ITRSV au acţionat ieri pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, circulaţiei şi comercializării ilegale a materialului lemnos în judeţul Dolj.
Oamenii legii au acţionat în 7 zone, find astfel desfăşurate 57 controale, dintre care 18 la agenţi economici. De asemenea, au fost controlate în trafic peste 400 autovehicule, iar peste 500 persoane au fost legitimate.
În cadrul acţiunii au fost constatate 121 abateri de natură contravenţională pentru care au fost aplicate amenzi în sumă totală de peste 63.000 de lei; 8,816 mc material lemnos a fost confiscat; iar 8 permise de conducere au fost reţinute; precum şi 7 certificate de înmatriculare.

Ieri, a fost depistat un bărbat de 56 de ani, din comuna Podari, satul Livezi, judeţul Dolj, care transporta cu un autoturism 3 tone material lemnos esenţa stejar, fără documente de însoțire. La faţa locului s-au deplasat specialişti din cadrul Ocolului Silvic Craiova care au stabilit că autoutilitară se află cantitatea de 3 metri cubi material lemnos esenţa stejar, procedându-se la confiscarea materialului lemnos şi la sancţionarea contravenţională a persoanei cu amendă în sumă de 20.000 de lei.
Tot ieri, a fost depistat un bărbat de24 ani, din comuna Desa, judeţul Dolj în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 0,700 mc material lemnos esenţă salcâm lemn de foc secţionat. C.MIHAI a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei, iar materialul lemnos a fost predat organelor silvice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS