Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” organizează vineri, 31 octombrie 2014, la ora 13:00, în sala Acad. Dinu C. Giurescu, evenimentul de lansare a volumului Identitate națională și iubire de țară, al autoarei Verginia Vedinaș.

Prof. univ. dr. Verginia Vedinaş este Doctor în Drept, titlu acordat de Universitatea Bucureşti (1998) şi doctor în Filosofie, titlu acordat de Universitatea Bucureşti (2005). Este licenţiată în Drept la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti. Este profesor universitar, conducător doctorat la Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Drept. În anul 2008 prof. univ. dr. Verginia Vedinaş a fost numită de Parlamentul României în funcţia de Consilier de Conturi, pentru un mandat de 9 ani. Este şeful Departamentului Juridic din cadrul Curţii de Conturi şi autor, sau coautor al unui număr de 30 de lucrări de specialitate, cursuri, monografii, 44 de articole şi 36 de comunicări ştiinţifice.
Verginia Vedinaş este membru fondator şi preşedinte al Institutului de Ştiinţe Administrative „Paul Negulescu” şi secretar general de redacţie al Revistei de Drept Public a Institutului de Ştiinţe Administrative “Paul Negulescu”.

Uniunea Juriştilor din România i-a decernat Verginiei Vedinaş, în anul 2007, premiul Uniunii Juriştilor pentru lucrarea “Deontologia vieţii publice”, iar în 2008 i-a acordat diploma de excelenţă pentru colaborarea la lucrarea „Constituţia României, comentariu pe articole”, Editura C.H. Beck, Bucureşti, 2008.