14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSe lucrează la minunea de pe Râului

Se lucrează la minunea de pe Râului

Muncitorii de pe strada Râului nu au reușit să facă o minune în cinci zile, însă au început să se miște. Firmele care au activitate în zonă primiseră un răspuns oficial, la sfârșitul lunii septembrie, că strada lor va fi gata pe 20 octombrie. Desigur că acest lucru nu s-a întâmplat, însă firma Tel Drum a început să lucreze, într-un final. Reprezentanți ai municipalității susțin că săptămâna viitoare, dacă vremea va permite, ar putea fi turnat și asfaltul.

În urmă cu aproximativ o săptămână, Gazeta de Sud scria că firmele care își desfășoară activitatea pe strada Râului au ajuns la capătul răbdării. După nenumărate cereri de lămuriri și luni întregi de așteptare, pentru a afla când vor reveni la normal cu activitatea – și cu strada asfaltată -, acestea au ajuns să se adreseze Cancelariei Primului-Ministru, care a trimis solicitarea înapoi la Prefectura Dolj și la Primăria Craiova. Ultima autoritate le-a răspuns ca strada lor va fi complet asfaltată până pe 20 octombrie. Această dată s-a scurs și, oricum, nimeni nu crezuse că ar fi posibil ca firma Tel Drum să aducă partea de stradă de 400 de metri lungime „la lumină“ în câteva zile de la data la care GdS a publicat articolul, în condițiile în care șantierul era într-un stadiu aproape incipient.

Porțiunea ar putea fi asfaltată săptămâna viitoare

Totuși, lucrurile au început să se miște. De câteva zile, doi-trei muncitori au început să aranjeze pe stradă piatra spartă adusă de camione, urmând apoi să toarne asfaltul. Reprezentanți ai autorității locale spun că au mai rămas de executat câteva zeci de metri, fiind posibilă chiar și asfaltarea în cursul săptămânii viitoare. „Pe tronsonul patru de pe strada Râului mai sunt de executat aproximativ 50 de metri. Am fost acolo și am vorbit și cu societățile, și cu constructorul. Zic eu că săptămâna viitoare începe asfaltarea“, a precizat Mihail Genoiu, viceprimarul Craiovei. Acest lucru depinde, însă, de vreme. Dacă plouă, s-ar mai putea întârzia.
Cum stăm pe cealaltă parte?

Ceea ce a declanșat o stagnare parțială a asfaltării de pe Râului a fost, după cum a relatat GdS în urmă cu câteva luni, faptul că Primăria Craiova a decis să înlocuiască niște conducte vechi de apă și canalizare de pe sensul de mers dinspre strada Brestei către strada Popoveni. Scos la licitație la sfârșitul lunii septembrie, contractul este acum în perioada de evaluare a ofertelor, urmând să fie stabilit și câștigătorul în viitorul apropiat. Lucrările au o valoare estimată de 1.465.572 de lei – fonduri nerambursabile -, iar termenul de execuție este de șase luni. Cei cinci ofertanți care s-au înscris la licitație sunt SC TOP CLEANING SRL din Pitești, SC CRISSTA ENGINEERING SRL din Crângurile (Dâmbovița), SC TEDROM SRL din Râmnicu Vâlcea, SC CSID CONSTRUCT SRL din Cârcea, dar și SC TEL DRUM SA din județul Teleorman, firma care lucrează chiar în momentul de față la reabilitarea străzii Râului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS