7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă o stradă distrusă din cauza canalizării

Încă o stradă distrusă din cauza canalizării

Strada Țărăncuței este spartă de mai bine de un an pentru introducerea sistemului de canalizare
Strada Țărăncuței este spartă de mai bine de un an pentru introducerea sistemului de canalizare

Strada Țărăncuței din Craiova este spartă de mai bine de un an pentru introducerea sistemului de canalizare. Șanțurile lăsate în asfalt și gropile de pe mijlocul drumului le fac viața un calvar localnicilor, mai ales în zilele ploioase.
Norocoși că au canalizare, dar ghinioniști că au rămas cu strada spartă. Țărăncuței este altă stradă din Craiova care, după finalizarea lucrărilor la canalizare, a rămas neterminată. Localnicii îi acuză pe muncitorii care au lucrat la canalizare că au spart strada și au lăsat-o impracticabilă mai bine de un an. „Băieții care au lucrat la stradă au stat ca guguștiucii tot timpul și treabă nu au făcut deloc. Din 2013 sunt gropile în asfalt, vine iarna și noi tot așa o să ne chinuim“, a spus pe un ton răspicat Viorica Pătruț.
Dacă în zilele lipsite de precipitații oamenii se mai descurcă, atunci când plouă, gropile din asfalt le fac viața un calvar. „Când plouă, toate mizeriile intră la noi în curte“, a declarat o localnică. Din cauza gropilor din asfalt, conducătorii autoturismelor se plâng că își strică mașinile pe strada care întârzie să fie reabilitată.
Resemnați și fără nici o putere, locuitorilor de aici nu le mai rămâne decât să spere că și strada lor va fi reparată odată și odată. „Au lucrat două firme aici și strada nici acum nu arată bine. Trebuie să termine cu conductele, apoi să astupe gropile și abia după aceea să ne toarne și nouă asfalt. Dar când? Că vine iarna și noi nu mai vedem strada asta făcută“, a spus dezamăgită bătrâna Victoria Nicu.

TMUCB a intrat în insolvență și MITLIV a preluat lucrările de pe strada Țărăncuței

Deși lucrările de pe strada Țărăncuței au început în iulie 2013, acestea nu au putut fi terminate din cauză că TMUCB, firma care se ocupa de înlocuirea sistemului de canalizare, a intrat în insolvență. Motiv pentru care, în perioada iunie – august 2014, MITLIV a preluat lucrările.
„În iulie 2013, Faberk – Valcris SRL, subcontractant al TMUCB SA, a înlocuit conducta de distribuție cu lungimea de 315 metri, a montat un hidrant și o vană îngropată. În perioada iunie – august 2014, Termoinstal Impex SRL – subcontractant al MITLIV EXIM SRL, a înlocuit conducta de distribuție cu lungimea de 134 de metri, a înlocuit 43 de branșamente, a montat trei hidranți, două vane îngropate și a efectuat cuplări la nodurile intersecțiilor cu străzile Iezerului, Bucovățului, Drumul Fabricii, Aleea 1 Țărăncuței și Aleea 2 Țărăncuței“, au declarat reprezentanții Companiei de Apă Oltenia.
Nu se știe când vor fi astupate șanțurile din drum, deoarece mai întâi trebuie efectuate o serie de probe la conducta de apă. „Nu putem să reabilităm strada până nu facem proba de presiune a conductei. Apoi mai rămâne de executat cuplarea conductei de distribuție la intersecția cu bulevardul Știrbei Vodă“, au declarat reprezentanții MITLIV pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS