9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Procesiune pentru Ansamblul „Calea Eroilor”

Gorj: Procesiune pentru Ansamblul „Calea Eroilor”

Autorităţile din Târgu Jiu vor sărbători luni, 27 octombrie, 76 de ani de la inaugurarea Ansambului Calea Eroilor, realizat în municipiu de sculptorul Constantin Brâncuşi.

Primăria municipiului Târgu Jiu, Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” în parteneriat cu Şcoala Populară de Artă, Protoieria Târgu Jiu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, alte şcoli şi colegii din judeţ organizează, începând cu ora 11.00, un pelerinaj dedicat celor mai importante opere brâncuşiene existente în România.

Târgujienii sunt aşteptaţi să ia parte la procesiunea care va porni de la Masa Tăcerii, din Parcul Central, va trece pe la Biserica Sfinţii Apostoli şi se va opri la Coloana Fără Sfârşit. Dacă la Masa Tăcerii oficialităţile vor susţine discursuri evocatoare, la Biserica de pe Calea Eroilor va fi oficiată o scurtă slujbă religioasă dedicată eroilor căzuţi în luptele de la Podul Jiului, în ziua de 14 octombrie 1916. De altfel, întreg ansamblul comandat şi predat oraşului de către Liga Femeilor Gorjene în 1938 este dedicat eroilor care şi-au dat viaţa în Primul Război Mondial.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS