Acasă Local Mehedinţi: 20 de şoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de...

Mehedinţi: 20 de şoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore

-

 

În ultimele 24 de ore poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.
Poliţiştii au controlat 164 autovehicule și au legitimat un număr de 176 persoane, constatând 158 de abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice, în valoare de 35.880 lei.
Au fost sancţionaţi 44 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 34 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 2 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 17 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 20 permise de conducere, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare și au fost constatate 2 infracțiuni la regimul rutier.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS