22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmbasadorul Irlandei a promis turişti în Gorj

Ambasadorul Irlandei a promis turişti în Gorj

Ambasador Gerard Corr Irlanda

Ambasadorul Irlandei, Gerard Corr (foto), a vizitat ieri județul Gorj. Acesta a avut o serie de întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene şi i-au fost prezentate câteva dintre obiectivele turistice ale Gorjului şi potenţialul de dezvoltare în acest domeniu. Gerard Corr s-a întâlnit şi cu președintele consiliului județean, Ion Călinoiu. Şeful CJ şi reprezentantul Irlandei în România vor să pună bazele unei colaborări între operatorii de turism din Gorj şi cei din Irlanda. „Avem un județ atractiv pentru investitori și despre aceste lucruri am discutat cu ambasadorul. Acesta s-a arătat interesat de o colaborare pe teme culturale și economice cu noi. Nu este prima dată când vorbim. Avem practic direcții creionate, de atragere a investitorilor în domeniul turistic, dar și pe alte planuri“, a declarat Ion Călinoiu, şeful Consiliului Judeţean Gorj.
La rândul său, Gerard Corr a afirmat că este interesat să dezvolte împreună cu autorităţile din județ proiecte comune în domeniul promovării de relaţii comerciale. „Gorjul este unul dintre cele mai atractive locuri din România, cu o moştenire culturală extraordinară, şi nu sunt surprins că premiul «Mărul de Aur» a fost acordat oraşului Târgu Jiu. Cred că în acest moment avem trei zboruri dinspre Irlanda spre Bucureşti şi este important ca irlandezii să ştie că, la numai câteva ore de mers de la Bucureşti, pot veni în Gorj, să viziteze zonele turistice de aici“, a declarat Gerard Corr.
Cele două părţi urmează să stabilească un cadru formal în care să se desfăşoare colaborarea, respectiv un protocol care să prevadă parcurgerea anumitor paşi de către reprezentanţii autorităţilor gorjene şi oficialii din Irlanda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS