12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStudent acuzat că a furat un pistol dintr-un magazin de arme

Student acuzat că a furat un pistol dintr-un magazin de arme

Polițiștii de la Secția 1 s-au dus la magazinul de arme pentru a strânge probe
Polițiștii de la Secția 1 s-au dus la magazinul de arme pentru a strânge probe

Un student de 21 de ani, din localitatea Drăgășani, Vâlcea, a fost prins de polițiști marți, în jurul prânzului, după ce fugise cu un pistol dintr-un magazin de arme de pe strada Brestei din Craiova, situat peste drum de Facultatea de Educație Fizică și Sport.

Vânzătorul unui magazin de arme și muniții de pe strada Brestei din Craiova a sunat marți, la ora 12.15, la 112 și a anunțat că un tânăr a furat un pistol expus la vânzare și a fugit către cartierul Cernele.
Polițiștii de la Secția 1 s-au mobilizat imediat și au trimis în zonă opt echipaje, care au început să caute autorul furtului în baza descrierii sumare făcute de vânzător. După câteva minute, suspectul a fost prins la intersecția străzilor Transilvania și Libertății, iar asupra lui a fost găsită arma furată din magazinul de pe strada Brestei.
Ulterior, oamenii legii au stabilit că tânărul se numește Alexandru Buză, de 21 de ani, din Drăgășani, Vâlcea, care locuiește la căminele de pe strada Brestei, fiind student la Facultatea de Educație Fizică și Sport.
Din primele cercetări ale poliţiştilor de la Secția 1 s-a stabilit că, marți, în jurul prânzului, Alexandru Buză a trecut strada și a intrat în magazinul de arme, unde i-a cerut vânzătorului să-i arate un pistol neletal, marca Mauser, în valoare de 1.000 de lei, pentru că vrea să-și cumpere o armă de autoapărare. După ce s-a uitat la pistolul cu bile de cauciuc, tânărul i-a cerut vânzătorului să-i arate altă armă, iar când bărbatul s-a întors cu spatele a rupt-o la fugă.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, cel mai probabil, arma urma să fie vândută de studentul de 21 de ani. Există însă și posibilitatea ca pistolul să fi fost folosit la comiterea unei infracțiuni, însă acest fapt se va stabili cu certitudine după încheierea anchetei. După ce a fost prins de polițiști, Alexandru Buză a fost dus la Secția 1 pentru a fi audiat.
Polițiștii doljeni mai spun că tânărul de 21 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de sustragere a armelor sau munițiilor, care se pedepsește cu închisoarea de la doi la șapte ani.

Pușcărie pentru un jaf cu pistolul-brichetă

Un caz asemănător a fost înregistrat în Craiova pe 23 septembrie 2013, când un tânăr din comuna doljeană Seaca de Câmp, tot de 21 de ani, a încercat să jefuiască o casă de amanet de pe strada Calea Bucureşti – Buigold – folosind un… pistol-brichetă.
Adrian Petrişor Neaţă a amenințat vânzătoarea cu pistolul-brichetă, a pus mâna pe trei lănțișoare din aur expuse la vânzare și a fugit, însă a fost prins după câteva minute de un polițist de la Secția 6, care era în timpul liber și trecea prin zonă.
Pe 14 februarie, anul acesta, Neață a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru tentativă de tâlhărie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS