17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProprietarii plătesc daune morale pentru acoperiș

Proprietarii plătesc daune morale pentru acoperiș

Asociația de proprietari nr. 156 Lumea Copiilor din Craiova scapă de acuzația penală de ucidere din culpă. Președintele asociației, ca reprezentant al proprietarilor, era cercetat penal pentru moartea unui om. Reamintim că pe 9 februarie 2014, Marius Chivu, de 81 de ani, a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap de bucăţile de gheaţă căzute de pe acoperişul blocului 156, chiar la intrarea într-un gang ce leagă strada Theodor Aman de curtea interioară a imobilului. Bătrânul a decedat la Spitalul de Urgenţă.
În urma anchetei, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus clasarea cauzei, rămânând ca asociația de proprietari să plătească doar daunele morale cerute de familia victimei. ,,După ce Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj a finalizat cercetarea, dosarul a fost înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de trimitere în judecată. La Parchet soluția a fost clasarea cauzei, rămânând ca părțile să se judece pe civil pentru despăgubirile bănești”, a declarat Alin Apostol , purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
La rândul său, juristul care a reprezentat asociația în faza de cercetare penală a afirmat: „Clasarea cauzei înlătură urmărirea penală,  pentru că noi am făcut dovada că am luat toate măsurile pentru a împiedica producerea acestui accident. Însă, din pricina unui caz de forță majoră, topirea bruscă a gheții, acesta s-a produs. Știu că familia victimei a cerut inițial daune morale în valoare de 30.000 de lei. Din păcate, răspunderea civilă delictuală îi vizează pe proprietari, ei răspund pentru că bunul care a pricinuit cauza le aparține, este proprietate comună”, a explicat Ion Pătrulescu, jurist.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS