17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPadoc nefolosit din lipsă de avize

Padoc nefolosit din lipsă de avize

Autorităţile din Motru beneficiază de un padoc modern, în care s-a investit suma de 500.000 de lei, dar nu este folosit din cauza lipsei avizelor. Investiţia este gata de câteva luni, însă nici în prezent nu pot fi adăpostiţi câini comunitari în padoc, din cauza faptului că primăria nu reuşeşte să obţină toate autorizaţiile necesare de funcţionare. În ciuda faptului că sunt lunar cazuri de cetăţeni din Motru muşcați de câinii comunitari, edilii sunt cu mâinile legate şi susţin că nu vor să rişte o amendă pentru că padocul funcţionează ilegal. Adăpostul pentru câini are o capacitate de cazare de 80 de locuri şi beneficiază de toate dotările necesare, având în vedere că a fost investită o sumă importantă din bugetul municipalităţii. Dacă ar fi deschis, problema câinilor care umblă liberi pe străzile din Motru ar fi rezolvată, condiţiile de primire a patrupedelor respectând normele europene.

Nu mai sosesc avizele

Primarul din Motru, Dorin Hanu, a declarat că a depus de mult dosarul de autorizare a padocului, dar avizele nu mai sunt acordate. Edilul a precizat că nu înţelege de ce durează atât de mult primirea autorizaţiilor prevăzute de lege, din moment ce unitatea beneficiază de toate condiţiile şi respectă standardele de cazare pentru animale.
„Adăpostul este terminat. Încă din vară am finalizat lucrările să nu ne prindă vremea rea, dar eforturile noastre nu au avut efect. Nu ştiu de ce durează extraordinar de mult obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare pentru funcţionarea unui adăpost pentru câini. Ni se cer documente de toate tipurile, avize din toate părţile. Tot felul de lucruri care de multe ori te pun pe gânduri. Chiar nu se doreşte intrarea în legalitate în legătură cu acest lucru, cu strângerea câinilor de pe străzi? Oamenii vin mereu la mine şi în audienţă a venit ultima dată o femeie muşcată de câine să îmi spună să luăm măsuri. Ce să le mai spun oamenilor? Nu am cum să îi strâng de pe străzi, dacă nu îndeplinesc toate condiţiile prevăzute de lege. Ai nevoie de avize, dotare, unele nu ştiu cât de necesare. Sunt oameni care verifică. Eu sper să vină şi cu alte lucruri iubitorii de animale când îi vom da drumul: să îi adopte, să le aducă de mâncare. Să vedem dacă se implică“, a menţionat primarul din Motru, Dorin Hanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS