10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: S-au tras la sorţi preşedinţii secţiilor de votare

Gorj: S-au tras la sorţi preşedinţii secţiilor de votare

Secţiile de votare din judeţul Gorj au preşedinţi şi locţiitori. Cei 654 de președinți ai secțiilor de votare și locțiitorii lor au fost desemnați azi, în urma unei trageri la sorți care a avut loc la sediul Tribunalului Gorj, în prezența judecătorului Radu Gheorghe, președintele instituției.

Pentru alegerile din luna noiembrie au depus cereri pentru posturile de preşedinţi şi locţiitori 1.373 de gorjeni, majoritatea fiind cu studii superioare.
„Tragerea la sorţi a avut loc în sistem informatic, aşa cum deja sunteţi obişnuiţi de peste 7 ani, după un program, aş putea spune, patentat de colegii informaticieni de la Tribunalul Gorj. Pe liste am avut 1.373 de persoane înscrise, dintre care cu studii juridice – 620, alte studii superioare – 699 şi cu studii medii – 54 de persoane. Un criteriu avut în vedere la crearea acestui program în raport cu dispoziţiile legii este localitatea de domiciliu, iar în situaţii în care nu este persoană doritoare să participe din respectiva localitate, din cea mai apropiată localitate celei în care se situează biroul secţiei de votare”, a declarat judecătorul Radu Gheorghe.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS