8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Băut şi fără permis a fugit de la locul accidentului

Dolj: Băut şi fără permis a fugit de la locul accidentului

Lucrători ai Poliţiei Băileşti au fost sesizaţi ieri cu privire la faptul că, în localitatea Galiciuica, în timp ce Alexandru Mitrică, de 63 ani, din localitate se deplasa pe o bicicletă a fost lovit de un autoturism care circula în aceeași direcție de mers și al cărui conducător auto a părăsit locul faptei. Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a biciclistului.
Echipajul poliției rutiere dirijat către locul accidentului a identificat în trafic, pe strada Victoriei din Băilești, autoturismul implicat în accident, însă conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire, acustice și luminoase, ale poliţiştilor şi a continuat deplasarea. Astfel, poliţiştii au procedat la urmărirea vehiculului în cauză,  pasagerii fiind depistaţi şi prinşi.
La volanul autoturismul a fost identificat Ionuţ Rova, de 25 de ani, din Băilești, iar din verificările efectuate a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere, totodată fiind sub influența băuturilor alcoolice cu o alcoolemie de 0.54 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii rutieri au întocmit pe numele tânărului  dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.
S-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore, pe bază de ordonanţă a lui Ionuţ Rova, urmând ca astăzi să fie prezentat Judecătoriei Băileşti, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

Părăsirea locului accidentului constituie faptă penală distinctă şi se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Faptul că un şofer părăseşte locul accidentului nu face decât să îşi înrăutăţească situaţia juridică.
De la începutul anului şi până în prezent, în Dolj au fost înregistrate 43 accidente rutiere în urma cărora conducătorii auto au părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de cercetare, iar în 42 de cazuri, ca urmare a eforturilor depuse în investigaţii de către poliţiştii doljeni, aceştia au fost identificaţi şi prinşi la scurt timp. De asemenea, în 7 dintre aceste situaţii, în baza probatoriului administrat, a fost luată măsură arestării preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS