10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCardul de sănătate ajunge și la morți

Cardul de sănătate ajunge și la morți

Cardul de sănătate a ajuns la o femeie care a decedat  acum 17 ani
Cardul de sănătate a ajuns la o femeie care a decedat
acum 17 ani

Cardul de sănătate a început să fie distribuit doljenilor, chiar și celor decedați. Până la sfârșitul lunii octombrie, acesta trebuie să ajungă la toți pacienții. Apar însă și erori, iar zilele acestea cardul a ajuns pe adresa unei doljence care a decedat din 1997.
Cardul a ajuns zilele trecute în satul Săpata, comuna Măceșu de Jos, dar rudele femeii au fost uimite să constate că aceasta încă figurează în bazele de date.
Nu este însă singura situație de acest fel din județ. Până în prezent, alte 50 de carduri au fost emise pe numele unor persoane decedate. „Mai avem astfel de cazuri, pentru că în final cardurile au ajuns la noi. Baza de date a fost făcută de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) și nu putem să vă spunem noi de ce apar aceste situații“, au răspuns reprezentanții CAS Dolj.
450.000 de carduri au fost trimise în Dolj spre a fi distribuite, iar 60% au ajuns la oameni. „Dintre acestea, 2.600 au ajuns la CAS pentru că oamenii nu au fost acasă să le primească, iar cei care se află în această situație trebuie să vină la sediul instituției să le recupereze“, au adăugat reprezentanții CAS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS