10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a inaugurat noul sediu al Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădina” din Segarcea

S-a inaugurat noul sediu al Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădina” din Segarcea

 

 

taiere panglica[1]

Prefectul județului Dolj, Nicolae Sorin Răducan, a participat astăzi la festivitatea de inaugurare a noului sediu al Bibliotecii Orășenești „Mircea Rădina” din Segarcea. Cu acest prilej, prefectul judeţului Dolj a apreciat investiţia făcută de către autorităţile locale, dar a făcut referire şi la rolul pe care îl are lectura în formarea tinerilor. „Biblioteca Orăşenească ‘Mircea Rădina’ din Segarcea este un veritabil lăcaş de cultură al localnicilor. Apreciez strădania și perseverența primarului Nicolae Popa în finalizarea acestei investiții atât de importantă pentru comunitate. Totodată, nu trebuie uitat efortul depus pentru ca acest locaș de cultură să fie complet funcțional din punct de vedere tehnic, iar aici trebuie amintit sprijinul considerabil al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, în implementarea programului Biblionet. Apreciez că faceți tot posibilul ca tinerii să fie apropiați cu adevărat de lectură, dar, le oferiți în același timp, toate mijloacele necesare pentru a fi informați”, a spus prefectul judeţului Dolj, Nicolae Sorin Răducan.
La inaugurare a fost prezent şi președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, care a salutat reușita eforturilor prin care autoritățile locale și-au adus un important aport la dezvoltarea și modernizarea principalelor instituții de cultură.
„Graţie implicării şi eforturilor depuse de autorităţile locale şi de domnul primar Nicolae Popa, Biblioteca Orășenească «Mircea Rădina» funcţionează acum într-o clădire nouă, modernă, construită printr-o investiţie substanţială, clădire care găzduieşte şi Casa de Cultură Segarcea. Aţi reușit să asigurați acestei instituții un edificiu cum puține biblioteci din țară au, parte a unei ample modernizări în care trebuie menționat și sprijinul acordat de Biblioteca Județeană «Alexandru și Aristia Aman», din subordinea CJ Dolj, condusă de Lucian Dindirică.
Astfel s-a reușit ca, prin intermediul unui program extraordinar, numit «Biblionet», finanţat de Fundaţia «Bill şi Melinda Gates» şi gestionat de Fundaţia IREX, această instituţie să fie dotată cu echipamente IT performante şi să poată oferi acum publicului servicii de internet cu acces gratuit, la fel cum s-a întâmplat în alte aproape 80 de biblioteci din județul Dolj.
La 88 de ani de când era inaugurat primul sediu al bibliotecii din Segarcea, fondată de Cercul Studențesc Doljean și care pornea la drum cu aproape 170 de cărți, iată că acum avem o instituție al cărei fond numără aproape 38.000 de volume.
Consiliul Judeţean Dolj s-a îndreptat îndreptata spre Segarcea, pe măsura posibilităţilor, cu o serie de investiţii de succes.
Vorbim despre aproape 20 de milioane de euro atrase din fonduri europene pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean Craiova – Segarcea – Cârna, la care se adaugă peste 15 milioane de euro doar pentru investițiile din Segarcea în rețele de alimentare cu apă, de canalizare și sisteme de epurare a apelor uzate, precum și alte câteva milioane de euro pentru proiectul care vizează realizarea sistemului de management al deșeurilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS