7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalA început prima ediţie „Regio Fest Slatina”

A început prima ediţie „Regio Fest Slatina”

Prima ediţie a Festivalului Concurs „Regio Fest Slatina” se va desfăşura pe parcursul a trei zile, începând de astăzi până pe 18 octombrie, potrivit gazeta oltului.ro.
La festival vor participa aproximativ 250 de copii, elevi ai şcolilor populare din cele cinci judeţe ale Olteniei, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Acest festival coincide cu serbarea a 40 de ani de la înfiinţarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina, prilej cu care va fi cântat în premieră imnul instituţiei şi totodată va fi prezentată sigla şcolii. „Festivalul Regio Fest Slatin are 11 secţiuni de concurs, care se vor derula la Slatina în două puncte principale ca şi locaţie, la Casa de Cultură a Tineretului şi la Centrul Cultural Eugen Ionescu”, a declarat Viorel Pintea, directorul Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina.
În cadrul festivalului vor fi oferite 74 de premii cu valoare totală de 18 mii lei noi, dar şi diplome de participare şi excelenţă profesorilor care au activat în cadrul instituţiei dar şi foştilor elevi care acum fac cinste judeţului şi ţării ca Steliana Sima, Emilia Dorobanţu, Mădălina Ghenea dar şi maestrul etno-muzicolog, dirijor şi compozitor Constantin Arvinte care va fi şi preşedintele juriului, dar şi baladistul cobzar Ion Creţeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS