16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Doi poliţişti acuzaţi de şantaj au fost condamnaţi la închisoare

Craiova: Doi poliţişti acuzaţi de şantaj au fost condamnaţi la închisoare

151685maxim

Doi poliţişti care au fost acuzaţi de cămătărie şi şantaj la adresa oamenilor care le datorau bani, au fost condamnaţi ieri, la Curtea de Apel Craiova, la câte un an şi şase luni de închisoare.

Gazeta de Sud prezenta în luna ianuarie a anului 2013 cazul a doi poliţişti, un comisar-şef şi un inspector principal,care erau acuzaţi că au dat bani cu camătă şi au ameninţat două persoane pentru a obţine dobânzi de 10% lunar, iar magistraţii Curţii de Apel Craiova au început judecarea dosarului.
Comisarul-şef Petrişor Alexandru, şeful Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Craiova, şi inspectorul Mihai Ardelean, subalternul lui Alexandru în cadrul aceluiaşi birou, au intrat în atenţia procurorilor pe 24 februarie 2011, când un bărbat din Craiova a formulat un denunţ împotriva acestora.

După încheierea cercetărilor, cei doi poliţişti au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi şantaj, dosarul fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova. În cursul zilei de ieri, cei doi au fost condamnaţi la pedeapsa de un an şi jumătate de închisoare fiecare.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS