14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt consilieri locali din Drobeta Turnu Severin renunță la partide

Opt consilieri locali din Drobeta Turnu Severin renunță la partide

Consilieri independenţi
Consilieri independenţi

Opt consilieri din cei 22 ai Consiliului Local Drobeta Turnu Severin, între care viceprimarul Romulus Vâlcu, au anunţat ieri că renunţă la partidele pe listele cărora au fost aleşi şi rămân independenţi, în baza Ordonanţei nr. 55/2014, prin care aleşii locali pot să opteze pentru ce partid doresc fără să îşi piardă funcţiile obţinute în alegeri.
Consilierii locali care au anunţat că renunţă la partidele pe listele cărora au fost aleşi în 2012 sunt Eduard Brează (PDL), Dumitru Ungureanu (PSD), Constantin Bolocan (PDL), Veronica Nicolae (PDL), Romulus Vâlcu (exclus din PNL), Andrei Stănişoară (PDL), Renata Nanciu (PNL) şi Marin Carindăţoiu (PNŢCD).
Consilierii au anunţat că îşi propun să formeze un grup independent în CL Drobeta Turnu Severin şi vor iniţia proiecte „în interesul cetăţenilor“, pentru a exclude presiunea politică din interiorul partidelor din care au făcut parte.
„Avem siguranţa că până mâine (astăzi – n.r.) ni se mai alătură un coleg. Fiecare dintre noi am fost aleşi pe listele unor alianţe electorale care astăzi nu mai există, iar noi considerăm că am fost trimişi în consiliul local de cetăţenii municipiului să-i reprezentăm şi nicidecum să umblăm de la un partid la altul, negociind funcţii sau alte interese“, a declarat Romulus Vâlcu, consilier local ales pe listele PNL, fiind ulterior exclus din partid şi obţinând funcţia de viceprimar prin susţinerea PSD. Surse politice au arătat pentru GdS că primarul din Drobeta Turnu Severin se pregăteşte să anunţe adeziunea la UNPR, înainte să expire Ordonanţa nr. 55/2014.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS