Acasă Local Mehedinţi: 25 de şoferi, amendaţi într-o singură zi pentru că nu purtau...

Mehedinţi: 25 de şoferi, amendaţi într-o singură zi pentru că nu purtau centura de siguranţă

-

În ultimele 24 de ore poliţiştii Serviciului Rutier și Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru identificarea participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulație și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.

Poliţiştii au controlat 157 autovehicule si au legitimat un număr de 169 persoane, constatând 150 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost sancţionaţi 44 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 25 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.

Poliţiştii au mai aplicat 2 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 14 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare.
Valoarea sancţiunilor aplicate în ultimele 24 de ore, este de 42.930 de lei.
Pentru contracararea aspectelor negative în trafic şi prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţia rutieră va continua acţiunile şi controalele, vizând în special combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS